italie reizen culinair

5 tips voor een vakantie met een klein budget

De Amerikaanse Amy Foster schrijft muziek, maar is ook auteur en moeder van drie kinderen. Op haar 22ste reisde ze met een beperkt budget door Italië en Frankrijk en voor wie graag in haar voetsporen wil treden heeft ze enkele nuttige tips.

1. Voor je vertrekt moet je bepalen wat voor jou het belangrijkste is. Snuif je graag cultuur op of ga je liever winkelen? Wil je vooral nieuwe vrienden maken of genieten van lekker eten?

2. Eens je weet waar je op moet focussen, zal je je erbij moeten neerleggen dat je op andere dingen zult moeten besparen.

3. Vooraf voldoende informatie opzoeken over je bestemming is noodzakelijk. Je wil toch weten waar je de hipste bars, de lekkerste restaurants en de leukste winkels kunt vinden, of niet?

4. Stel dat shoppen de belangrijkste activiteit wordt tijdens je volgende trip. Kies dan vooraf al enkele leuke boetiekjes uit die je graag wil bezoeken. Zet je zonnebril op en wandel er vol zelfvertrouwen binnen. Die designerhandtassen kan je budget ongetwijfeld niet aan, maar misschien kan je jezelf wel verwennen met een sjaaltje of een t-shirt uit de koopjeshoek? Beschouw het als een duurzaam souvenir dat je nog lang zult koesteren en waarmee je bij de vriendinnen kunt uitpakken.

5. Is lekker eten je zwakke punt? Probeer dan vooraf een hip restaurant uit te pikken en reserveer op tijd. Waarschijnlijk zal je met een klein budget slechts een keer uitgebreid kunnen gaan eten, dus maak er dan ook het beste van. Trek je mooiste jurk aan en je hoogste hakken en ga iets vroeger naar binnen. Drink al iets aan de bar en wees vriendelijk tegen het personeel.
Bron: Nieuwsblad

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!