tips budget stockholm

5 toffe tips voor tijdens je stedentrip Stockholm

Hou je niet zo van de tropische hitte maar ben je wel dol op een toffe stedentrip in de zomer? Kies dan voor het prachtige Stockholm! De lijst activiteiten die je in Stockholm kunt ondernemen, is eindeloos. In de Zweedse hoofdstad is zoveel te beleven tijdens je bezoek dat je er echt wel een paar dagen voor moet uittrekken…

Haal het beste uit je trip naar Stockholm met deze vijf tips:

1# Het Vasa Museum

De Vasa is het enige 17e-eeuwse schip ter wereld dat nog in z’n geheel bewaard is gebleven. Het wordt tentoongesteld in het Vasa Museum. Het 69 meter lange oorlogsschip zonk in 1628 in hartje Stockholm op z’n eerste tocht. Zo’n 333 jaar later, in 1961, werd het schip naar boven gehaald en in oude staat hersteld. Het museum is helemaal om het schip heen gebouwd en de drie masten steken door het dak heen. Vandaag de dag is het Vasa Museum het best bezochte museum van Scandinavië, met meer dan een miljoen bezoekers per jaar.

2# Gamla Stan

Gamla Stan, de Oude Stad, is een van de grootste en best bewaarde Middeleeuwse stadsharten van Europa. En daarmee ook een van de grootste attracties van Stockholm. Dit is de plek waar Stockholm gesticht is in 1252. Alles in Gamla Stan en het naastgelegen eiland Riddarholmen is het beste vergelijkbaar met een openlucht museum waar je op je gemak doorheen kunt slenteren. De kleine straatjes met kleine straatkeitjes slingeren zich een weg langs kleine winkeltjes, leuke barretjes en souvenirshops. Binnen Gamla Stan vind je verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Stockholm kathedraal, het Nobel Museum en de bekendste: het Koninklijk Paleis.

3# Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis is de officiële residentie van de Zijne Koninklijke Hoogheid de Koning van Zweden. Het paleis kent meer dan 600 kamers, bevat vijf musea en is open voor het publiek. Het paleis werd grotendeels gebouwd gedurende de achttiende eeuw in de Italiaanse barok stijl. Bezoek de ontvangstkamers met prachtige interieurs uit de achttiende en negentiende eeuw, de Rikssalen met Koningin Kristina’s zilveren troon, de Ordenssalarna en Gustav III’s Museum of Antiquities en nog veel meer. En zorg natuurlijk dat je de wisseling van de Royal Guards niet mist met de parade van soldaten.

4# Het Stadhuis (Stadshus)

Het Stadhuis van Stockholm is een bekend icoon dat op veel ansichtkaarten en in reisgidsen terugkeert. Het 106 meter hoge gebouw heeft drie torenspitsen en is ontworpen door architect Ragnar Östberg. In het stadhuis vindt elk jaar het wereldberoemde Nobel banket plaats. Na het diner in Blå hallen (de blauwe zaal) gaan de Nobel winnaars, koninklijke hoogheden en gasten dansen in de Gyllene Salen (de gouden zaal). Neem zelf een kijkje in het Stadhuis tijdens een van de rondleidingen en beklim de toren voor een schitterend uitzicht over de stad.

5# Rondvaart per boot

Stockholm is gebouwd op veertien eilanden die door 57 bruggen met elkaar verbonden worden. En dus is een rondvaart per boot een prima manier om de Zweedse hoofdstad te verkennen. Er zijn verschillende rondvaarten beschikbaar: in de stad zelf, maar ook verder de archipel in.

Mooie reizen voor singles naar Zweden ontdek je onder andere bij Kras Reizen  & Estivant Vakanties.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!