Belize

5 uitstekende excuses om af te reizen naar Belize

Verlang jij ook zo vaak naar tropische stranden en afgelegen oorden? Natuurlijk kun je gewoon dat ticket boeken, maar soms heb je net even een extra zetje in de rug nodig om dat ook gewoon echt te doen. Reishonger heeft daarom, om het je gemakkelijk te maken, vijf excuses op een rijtje gezet om af te reizen naar het veelzijdige Belize!

Excuus 1: Slapen in een boomhut

Natuurlijk ligt je IKEA HEMNA bedje heerlijk thuis, maar slaap je niet net een tikkeltje lekkerder op een bijzondere exotische locatie? Bijvoorbeeld…in een boomhut midden in de jungle? JA! En laat je die nou net gewoon kunnen vinden in Belize, en wel bij Caves Branch. Alle gemakken van een luxe kamer, maar dan in boomhutvorm en mét bubbelbad op het terras. Kun je daarna weer uitgeslapen naar kantoor terugkeren!

Excuus 2: Toeristvrij rondreizen

Je kunt natuurlijk op pad gaan in de zomervakantie en je met hordes andere toeristen op de historische ruïnes van Chichén Itzá begeven. Aan de andere kant wordt iedereen – maar bovenal jijzelf – gelukkiger wanneer je niet tot zo’n invasie van bezoekers behoort.

In dat geval kun je dus beter naar Belize reizen, waar je ook prachtige Maya-ruïnes kunt bezoeken, maar waar je dan ook gewoon de enige toerist bent. Zo ligt Lamanai flink afgelegen en zul je enkel vergezeld worden door wat brulapen boven je hoofd. Jij blij, andere toeristen ook blij! Win-win dus!

Excuus 3: Vertier en nut combineren

Hekel aan vliegen? Of zie je het als een noodzakelijk kwaad? Wacht dan maar eens tot je een vlucht met TropicAir hebt geboekt! Deze binnenlandse vluchtjes in Belize zijn een waar genot om op te zitten én nog eens een handig vervoersmiddel ook. Een vliegtuig van formaatje taxi (voor ook slechts 4 passagiers) hopt je zo van eiland naar eiland en ondertussen geniet jij van het mooiste uitzicht dat je je maar kunt wensen.

Excuus 4: Geen instapictureperfect-druk

De ATM (Actun Tunichil Muknal) grot in Belize is een van de hoogtepunten tijdens je doorreis door dit land. De ingang is enkel bereikbaar door een wandeling van een uur door de jungle en vervolgens dien je nog ruim drie kwartier door het water diep in de grot te waden om uiteindelijk bij de indrukwekkende Maya-offerplaatsen te komen, waar de skeletten van offers van duizenden jaren oud ook nog liggen.

Grootste voordeel: je mág geen camera mee naar binnen nemen (sinds een toerist per ongeluk zijn lens op een van de eeuwenoude schedels heeft laten vallen…). Eindelijk kun je dus eens echt genieten van de plek waar je bent, in plaats van te focussen op mooie kiekjes schieten!

Excuus 5: WAAR ga je heen?

Soms is het fijn om je te onderscheiden van andere toeristen in de rat-race van meest originele bestemmingen. Belize is dan een veilige go-to haven. Het is nog een land dat menig persoon niet zonder meer kan aanwijzen op de wereldkaart – bij mij wisselden de reacties van “oh, is dat niet een provincie van Mexico” tot aan “ligt Belize niet ergens in West-Afrika?”. Originele bestemming dus gegarandeerd!

Liever met andere singles naar Belize afreizen, dat kan met: Shoestring – SawadeeKras Reizen.

Bron: Reishonger

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!