winterzon strandvakantie singles

5 x gezond zonnen

De zomer is eindelijk begonnen, maar genieten van langere en zonnigere dagen in de buitenlucht, betekent dat je huid kwetsbaar is voor zonnebrand. Tenzij je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kan blootstelling aan de zon je huid beschadigen, waardoor rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker kunnen ontstaan.

Tips om kans op huidkanker te verkleinen:

Slechts één zonnebrand tijdens je jeugd verdubbelt je kansen op het ontwikkelen van melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker. Onderstaande tips kunnen je helpen om schade door de zon te voorkomen en je kansen op huidkanker te verkleinen:

1*. Breng royaal een hoge SPF-zonnebrandcrème aan. Gebruik elke dag een breed-spectrum, waterbestendige zonnebescherming (SPF 30 of hoger). Zorg ervoor dat je het elke twee uur opnieuw aanbrengt en ook na het zwemmen of zweten. En breng het overal op je lichaam aan, niet alleen je gezicht en je bovenarmen.

2* Bescherm je lippen ​​tegen de zonnestralen. Lippenbalsems, glossen en lipsticks bevatten vaak SPF-ingrediënten. Matte lipsticks bevatten pigmenten die helpen schadelijke stralen te blokkeren.

3* Creëer wat schaduw. Kleding gemaakt van strak geweven stof met een hoge UV-beschermingsfactor (UPF) kan een fysieke barrière creëren die je huid tegen de zon beschermt. Lange mouwen of een lange broek, een zonnebril en een hoed met een brede rand helpen je ook schaduw te geven.

4* Vermijd piekuren in de zon. De zon is het meest schadelijk voor de huid tussen 12 uur en 15 uur, dus plan je buitenactiviteiten voor of nadat de zon op zijn sterkst is.

5* Onderzoek jezelf. Zoek met behulp van een passpiegel je huid op vlekken die verdacht lijken (ongewoon gevormde mollen die van vorm veranderen of die zwart, rood of roze van kleur zijn) en ga naar de huisarts als je ze tegenkomt. Als je eerder huidkanker hebt gehad, moet je jaarlijks worden gecontroleerd door een dermatoloog.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!