winterzon strandvakantie singles

5 x gezond zonnen

De zomer is eindelijk begonnen, maar genieten van langere en zonnigere dagen in de buitenlucht, betekent dat je huid kwetsbaar is voor zonnebrand. Tenzij je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kan blootstelling aan de zon je huid beschadigen, waardoor rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker kunnen ontstaan.

Tips om kans op huidkanker te verkleinen:

Slechts één zonnebrand tijdens je jeugd verdubbelt je kansen op het ontwikkelen van melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker. Onderstaande tips kunnen je helpen om schade door de zon te voorkomen en je kansen op huidkanker te verkleinen:

1*. Breng royaal een hoge SPF-zonnebrandcrème aan. Gebruik elke dag een breed-spectrum, waterbestendige zonnebescherming (SPF 30 of hoger). Zorg ervoor dat je het elke twee uur opnieuw aanbrengt en ook na het zwemmen of zweten. En breng het overal op je lichaam aan, niet alleen je gezicht en je bovenarmen.

2* Bescherm je lippen ​​tegen de zonnestralen. Lippenbalsems, glossen en lipsticks bevatten vaak SPF-ingrediënten. Matte lipsticks bevatten pigmenten die helpen schadelijke stralen te blokkeren.

3* Creëer wat schaduw. Kleding gemaakt van strak geweven stof met een hoge UV-beschermingsfactor (UPF) kan een fysieke barrière creëren die je huid tegen de zon beschermt. Lange mouwen of een lange broek, een zonnebril en een hoed met een brede rand helpen je ook schaduw te geven.

4* Vermijd piekuren in de zon. De zon is het meest schadelijk voor de huid tussen 12 uur en 15 uur, dus plan je buitenactiviteiten voor of nadat de zon op zijn sterkst is.

5* Onderzoek jezelf. Zoek met behulp van een passpiegel je huid op vlekken die verdacht lijken (ongewoon gevormde mollen die van vorm veranderen of die zwart, rood of roze van kleur zijn) en ga naar de huisarts als je ze tegenkomt. Als je eerder huidkanker hebt gehad, moet je jaarlijks worden gecontroleerd door een dermatoloog.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!