zomerse activiteiten bikini lijf

5 zomeractiviteiten waar je spontaan buikspieren van krijgt

Heb je geen zin om je een ongeluk te bewegen voor dat bikinilijf? Wij ook niet. En ook als je van mening bent dat de zomer vooral tot functie heeft om zoveel mogelijk leuke dingen te doen, dan zitten we op dezelfde golflengte. Deze superfijne zomerse activiteiten leveren vanzelf een strakker buikje op, zonder extra inspanning.

Inline skaten

Windje in de haren, zon op het gezicht, en je bent klaar voor een heerlijk tochtje skeeleren of inline skaten langs het water. Niet alleen erg ontspannend en prima voor de conditie, doordat je in evenwicht moet blijven span je voortdurend je buikspieren aan. Samen met een vriend(in) erbij kan je er een gezellig uitje van maken, met een zonnig terrasje als welverdiende afsluiter.

Doe de hoelahoep

Haal die hoelahoep vanonder het stof in de kelder en voel je terug 12 jaar door wat trucjes te proberen. Om de hoelahoep te laten draaien gebruik je vooral je middel, waarmee je de buikspieren extra uitdaagt. Een kleinschalige studie van The Journal of Strength and Conditioning Research vroeg aan 13 vrouwen om zes weken lang zo’n vijf keer per week een hoelahoep te gebruiken. Een trainingschema liet hen beginnen met twee minuten per dag, en bouwde op naar 15 minuten lang vanaf de derde week. De vrouwen verloren 3,4 cm van hun middenrif, en 1,4 cm van hun heupen. Het werkt dus écht.

Kajakken

Een uitstekende tip voor een zomerse activiteit met vrienden, of met andere singles tijdens een groepsvakantie. Laad die picknickmand of je koffer maar in, huur wat kajaks voor een dagje en trek eropuit in de natuur. Behalve de leuke sfeer en het mooie uitzicht krijg je er ook wat extra buikspieren bij. Bij het peddelen maak je vooral gebruik van je lichaamskern, en je spant je buik- en rugspieren aan zodat een fijn tochtje met de kajak een perfecte workout van je bovenlichaam is.

Zwemmen

Extra punten voor je buikspieren als je een paar minuten kan watertrappelen, maar zelfs zwemmen, duiken of snorkelen op zich kan al resultaat opleveren voor je buikje. Koppel het nuttige aan het aangename, en ga bij warm weer naar een openluchtzwembad. Sloof je uit met een paar baantjes en je voelt je meteen wat fitter.

Beach volleybal

Wissel luieren op het strand eens af met een spelletje beach volleybal. Doordat je voortdurend naar opzij en dan weer op en neer springt, moet het middelste deel van je lichaam flink werken. Omdat je op zand speelt worden je spieren die het evenwicht moeten bewaren extra geactiveerd. Met hoe minder teamgenoten je speelt, hoe meer je zelf beweegt, en hoe zichtbaarder het resultaat.

Leuke zonvakanties, met een sportief tintje die ontdek je op de reisagenda! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!