55+ reizen singles online

55plusser ontdekt de online reismarkt

De vijftigplusser vindt steeds beter zijn digitale weg. Ook als het gaat om het oriënteren voor en boeken van een vakantie. De belangrijkste online aankoop van 55plussers is een vakantie zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Vakanties belangrijke online aankopen

Bijna veertig procent van de Nederlanders heeft vorig jaar een vakantie geboekt via internet. In 2012 was dat nog 34 procent. Bij personen van 75 jaar of ouder is het percentage verdubbeld van 3,4 naar 7 procent. In totaal staan vakanties op de derde plek van belangrijke aankopen bij Nederlanders. Daarna volgen kaartjes voor een evenement of kleding en sportartikelen.

50+ singles

Ook op Single2Travel.nl is er ook een forse stijging waarneembaar als het gaat om de belangstelling voor reizen speciaal voor singles van boven de 50. Eigenaar Monique Holtmaat;  “Alleenstaanden die plannen maken om met een groep op vakantie te gaan vinden het sowieso erg prettig om met leeftijdsgenoten op reis te gaan. Dat geldt ook voor 50plussers en 60plussers. Gelijkgestemden in eenzelfde levensfase verhoogt het vakantieplezier waardoor men met een goed gevoel vertrekt en met een positief gevoel terug kijkt op een geslaagde vakantie” aldus Holtmaat.

Doelgroep vakanties

Vakanties voor een speciale doelgroep of met belangstelling voor een gezamenlijke activiteit zijn al geruime geliefd bij singles. Denk aan duikvakanties, zeilvakantie, avontuurlijke rondreizen of skivakanties in de winter. Behalve een gemeenschappelijke interesse voor de reisbestemming of voor hetgeen men ‘gaat doen’ op een groepsvakantie spelen leeftijd, levensfase en opleidingsniveau bij vele singles ook een voorname rol. Nog op zoek naar een leuke vakantie? Bij Groepsreizen staat een handig overzicht.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!