hotelkosten

6 hotel bespaar tips

Het nieuwe jaar is in aantocht. Heb je al plannen voor een weekendje weg of een stedentripje met je beste vriend of vriendin in 2015? Dan zijn enkele slimme hotel bespaartips natuurlijk van harte welkom.

Met deze 6 tips kun je er in 2015 voordeliger tussenuit!

1. Laat weten dat het een speciaal weekend is en vertel ook waarom. Misschien ga je wel een weekendje weg om je verjaardag te vieren. Vaak bieden hotels dan een gratis ontbijt of een upgrade naar een mooiere kamer aan.

2. E-mailen werkt beter dan bellen. Je kunt iemand aan de telefoon krijgen die niet weet welke voordelen hij of zij je mag geven. In sommige gevallen kun je hierdoor leuke extra’s mislopen. E-mails worden vaak geordend en doorgestuurd en komen dus uiteindelijk bij de juiste afdeling terecht.

3. Hotels hebben soms een loyaliteitsprogramma. Vooral bij grotere hotelketens komt dit vaak voor. Als je hier lid van bent, kun je soms ook onder de prijs boeken.

4. Wat handig is om te weten, is dat veel hotels betalen om uitgelicht te worden op een boekingssite. Lijsten met ‘populairste hotels’ bestaan vaak uit deze betalende hotels. Je kunt daarom beter kijken naar ‘best beoordeelde hotels’, of andere lijsten die duidelijk zijn samengesteld door bezoekers.

5. Hotels mogen niet zomaar een lagere prijs vragen voor een losse kamer, maar vaak zijn er wel samengestelde pakketten waarmee je goedkoper uit bent. Vraag dus naar speciale arrangementen, zoals gratis parkeren of ontbijt.

6. Deze tip wordt ook wel genoemd om goedkoper te vliegen. Kijk eens naar de lastminute-aanbiedingen op boekingssites. Hier kun je soms heel veel voordeel uit slepen.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!