waarom cuba vakantie

6 redenen om naar Cuba af te reizen

Wil je een ‘anders dan anders’ vakantie? Wel naar de zon en een prachtig exotisch strand, in combinatie met cultuur en ook nog eens beetje vriendelijk voor je portemonnee? Denk Cuba!

Denk je aan Cuba dan denk je vast aan Fidel Castro en sigaren. Maar er zijn nog meer redenen om dit prachtige land te vereren met een bezoekje. Zeker nu het nog zijn authentieke karakter heeft. We gegeven je 6 redenen!

1. Geniet van een compleet andere wereld

Vanaf 1959 is Cuba een socialistische staat. Sinds Fidel de macht greep werd Cuba een ‘gesloten’ land. Reclames kom je bijvoorbeeld niet tegen in Cuba. Nog niet, want nu Obama de handelsbetrekkingen met het land aan het overwegen is, is de kans aanwezig dat Cuba er binnen niet al te lange tijd net zo uitziet als andere landen op de wereld: vol met billboards en andere kenmerken. Ontdek dus de schoonheid van het land voordat het te laat is!

2. Voordelige excursiemogelijkheden

Een land verkennen door middel van excursies kost je normaal gesproken toch een behoorlijk pak geld. Niet in Cuba. Wist je dat de excursies in Cuba heel erg vriendelijk zijn voor je portemonnee? Paardrijden door de tabaksvelden of toch liever met een oldtimer door de stad Havana cruisen? Neem een lokale gids mee en je komt heel wat interessants te weten!

3. Oldtimers

In Cuba kom je als gevolg van de ‘andere wereld’ bijzonder veel klassieke auto’s tegen. Van die hele grote Amerikaanse bakken die er prachtig uitzien tot echt tot op de draad versleten rammelbakken. Ook al heb je niks met auto’s, het is echt heel gaaf om te zien. Wil je zelf een auto huren? Dat is dan wel weer enigszins aan de prijs. Gelukkig is het openbaar vervoer (moderne bussen met airco) een prima alternatief om je te verplaatsen.

4. Airbnb op z’n Cubaans

Wil je niet in een van de staatshotels overnachten? Dan slaap je voor weinig geld bij een particulier thuis. Dit noemen ze op Cuba een casa particular. Een kamer kost zo’n € 20 euro per nacht. Reis je alleen, dan betaal je nog minder. De huizen zijn eenvoudig maar schoon, en je hebt een eigen badkamer.

5. Betaalbaar en lekker eten

Niet alleen slapen maar ook eten is prima te betalen op Cuba. En met zoveel zee om je heen is de vis er niet te versmaden zo lekker! Slaap je bij een local thuis? Dan ben je ongeveer drie euro kwijt voor een ontbijtje. Een lunch kan prima voor een euro of 5 en uit eten in de avond kan onder een tientje. En als je op Cuba bent dan moet je natuurlijk een Cuba Libre drinken!

6. Onderwaterwereld

Cuba is niet alleen prachtig op het land maar ook in het water! Omdat Cuba in de Caraïbische Zee ligt is het haast een misdaad als je het duiken of snorkelen overslaat! Je ziet er koraal, sponzen, barracuda’s, krabben, kreeften en natuurlijk prachtige tropische vissen. Mooie spots zijn Maria la Gorda, El Amirante en Yemaya.

Ben je overtuigd dat Cuba the place to be is voor een indrukwekkende en ontspannen vakantie en wil je graag in een leuk gezelschap dit prachtige land verkennen? Kijk dan eens bij: Singlemaarnietalleen.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!