waarom cuba vakantie

6 redenen om naar Cuba af te reizen

Wil je een ‘anders dan anders’ vakantie? Wel naar de zon en een prachtig exotisch strand, in combinatie met cultuur en ook nog eens beetje vriendelijk voor je portemonnee? Denk Cuba!

Denk je aan Cuba dan denk je vast aan Fidel Castro en sigaren. Maar er zijn nog meer redenen om dit prachtige land te vereren met een bezoekje. Zeker nu het nog zijn authentieke karakter heeft. We gegeven je 6 redenen!

1. Geniet van een compleet andere wereld

Vanaf 1959 is Cuba een socialistische staat. Sinds Fidel de macht greep werd Cuba een ‘gesloten’ land. Reclames kom je bijvoorbeeld niet tegen in Cuba. Nog niet, want nu Obama de handelsbetrekkingen met het land aan het overwegen is, is de kans aanwezig dat Cuba er binnen niet al te lange tijd net zo uitziet als andere landen op de wereld: vol met billboards en andere kenmerken. Ontdek dus de schoonheid van het land voordat het te laat is!

2. Voordelige excursiemogelijkheden

Een land verkennen door middel van excursies kost je normaal gesproken toch een behoorlijk pak geld. Niet in Cuba. Wist je dat de excursies in Cuba heel erg vriendelijk zijn voor je portemonnee? Paardrijden door de tabaksvelden of toch liever met een oldtimer door de stad Havana cruisen? Neem een lokale gids mee en je komt heel wat interessants te weten!

3. Oldtimers

In Cuba kom je als gevolg van de ‘andere wereld’ bijzonder veel klassieke auto’s tegen. Van die hele grote Amerikaanse bakken die er prachtig uitzien tot echt tot op de draad versleten rammelbakken. Ook al heb je niks met auto’s, het is echt heel gaaf om te zien. Wil je zelf een auto huren? Dat is dan wel weer enigszins aan de prijs. Gelukkig is het openbaar vervoer (moderne bussen met airco) een prima alternatief om je te verplaatsen.

4. Airbnb op z’n Cubaans

Wil je niet in een van de staatshotels overnachten? Dan slaap je voor weinig geld bij een particulier thuis. Dit noemen ze op Cuba een casa particular. Een kamer kost zo’n € 20 euro per nacht. Reis je alleen, dan betaal je nog minder. De huizen zijn eenvoudig maar schoon, en je hebt een eigen badkamer.

5. Betaalbaar en lekker eten

Niet alleen slapen maar ook eten is prima te betalen op Cuba. En met zoveel zee om je heen is de vis er niet te versmaden zo lekker! Slaap je bij een local thuis? Dan ben je ongeveer drie euro kwijt voor een ontbijtje. Een lunch kan prima voor een euro of 5 en uit eten in de avond kan onder een tientje. En als je op Cuba bent dan moet je natuurlijk een Cuba Libre drinken!

6. Onderwaterwereld

Cuba is niet alleen prachtig op het land maar ook in het water! Omdat Cuba in de Caraïbische Zee ligt is het haast een misdaad als je het duiken of snorkelen overslaat! Je ziet er koraal, sponzen, barracuda’s, krabben, kreeften en natuurlijk prachtige tropische vissen. Mooie spots zijn Maria la Gorda, El Amirante en Yemaya.

Ben je overtuigd dat Cuba the place to be is voor een indrukwekkende en ontspannen vakantie en wil je graag in een leuk gezelschap dit prachtige land verkennen? Kijk dan eens bij: Singlemaarnietalleen.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!