Singlereis Amerika

6 redenen om op singlereis te gaan naar Amerika

Ben je er nog niet helemaal over uit hoe je wilt gaan reizen als single naar Amerika? Laat ons je dan overtuigen waarom jij op een singlereis zou moeten gaan naar Amerika. Gezellig met een groep met dezelfde interesses als jij Amerika verkennen. Grote kans dat je hier ook nog eens leuke vriendschappen aan overhoudt.

Reden 1: Je kunt reizen selecteren op leeftijdscategorieën of interesses

Singlereizen zijn tegenwoordig zeer populair waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet qua aanbod aan reizen. Maar doordat er zoveel aanbod is kun je ook een website kiezen die het best bij jou past en het meest op jouw wensen aansluit. Zo kun je de reizen bijvoorbeeld gaan vergelijken op basis van de plaatsen die jij graag wil zien. Maar er zijn ook websites die singlereizen aanbieden in leeftijdscategorieën. Ook is er vaak een overzicht van de groepssamenstelling te zien bij voldoende deelnemers.

Reden 2: Je kunt zelfs als alleenstaande ouder een singlereis maken

Er zijn speciale organisaties die zich richten op singlereizen voor alleenstaande ouders met een of meerdere kinderen. Met kinderen op vakantie gaan kan op zichzelf al een hele organisatie zijn. Dan is het alleen maar fijn als je hierbij geholpen wordt. De groepsreizen zijn speciaal aangepast aan het reizen met kinderen en het bezoeken van kindvriendelijke plaatsen.

Reden 3: Je hoeft niet te zoeken naar reisgezelschap

Het kan best moeilijk zijn om iemand te vinden die met jou wil reizen en ook nog eens dezelfde interesses heeft, in dezelfde periode op vakantie kan gaan of net zo avontuurlijk is als jij. Daar hoef jij je niet druk om te maken tijdens je singlesreis. Aansluiting vinden in een groep zal dan ook niet heel lastig zijn.

Reden 4: Alles wordt voor je geregeld

Natuurlijk, je zult wel wat voorwerk moeten verrichten, maar het meeste wordt voor je gedaan. De hele reis wordt voor je uitgestippeld en de hotels worden ook voor je geboekt. Je hoeft dus niet steeds zelf op zoek te gaan naar een slaapplek en je bent verzekerd van fijne hotels en goed eten. Vaak zit er zelfs een lekker zwembad bij.

Reden 5: een goede gids

Een goede gids is ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zien en te weten komen over de plaatsen die je bezoekt. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat er een activiteit tussen zit die je liever overslaat, dan is dit ook geen enkel probleem. De meeste singlereizen hebben namelijk optionele activiteiten. Zo kun je dus ook je eigen me-momentje inlassen.

Reden 6: je hoeft geen visum aan te vragen

Voor Amerika heb je een ESTA nodig. Dit is een reistoestemming welke elektronisch gekoppeld is aan je paspoort. Deze is makkelijk online aan te vragen en is een stuk goedkoper dan een visum. Vraag deze minimaal 72 uur voorafgaand aan je reis aan. Een ESTA USA is twee jaar geldig en hiermee mag je 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. De enige vereiste voor het reizen met een ESTA formulier is dat je een retourticket kunt tonen, of kunt bewijzen dat je doorreist naar een ander land.

Nuttige weetjes

  • Wil je een kamer delen of toch liever een kamer voor jezelf, dan kan dat. In de meeste gevallen kun je tegen betaling kiezen voor een kamer voor jezelf.
  • Ben je lekker sportief ingesteld, of houd je meer van ontspanning, bekijk dan de planning van de reis of dit op jouw wensen aansluit.
  • Als je het prettig vindt om je af en toe even lekker terug te trekken, dan kun je de organisatie vragen of hier ruimte voor is tijdens de reis.
  • Je kunt zelfs kiezen voor een reis met mensen uit verschillen de landen en verschillende nationaliteiten.
  • Oh ja, een singlereis is overigens geen datingreis. Verliefd worden komt tijdens deze reizen natuurlijk wel eens voor, maar dat is niet de insteek.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!