toe aan vakantie

6 signalen dat je serieus toe bent aan vakantie

Als je in de spiegel kijkt en vaststelt dat je eruit ziet als je pasfoto, dan is het tijd om in te grijpen. Check jezelf op onderstaande symptomen en boek een vakantie zodat je de burn-out voor blijft.

1# Je slaapt slecht

Slaapproblemen worden vaak veroorzaakt door stress. Misschien ben je te veel gefocust op je werk, en is het tijd om stoom af te blazen.

2# Je bent niet meer enthousiast over je baan

Als je niet meer even graag naar het werk gaat als vroeger, dan heb je waarschijnlijk nood aan een pauze. Het is in dat geval belangrijk om je spirit terug te vinden, en dat kan soms het best door even weg te gaan. Zo kun je alles op een rijtje zetten.

 3# Je maakt ongezonde keuzes

Naar een glas wijn grijpen van zodra je de werkvloer verlaat, te weinig sporten of te veel eten: dat zijn veelvoorkomende signalen die erop kunnen wijzen dat je te weinig tijd voor je eigen gezondheid neemt. Op vakantie kan je even uitblazen, en weer een gezonde routine opbouwen, die je daarna probeert vol te houden.

4# Je bent kortaf en prikkelbaar

Bij het minste of geringste ben je geïrriteerd. Zelfs je beste vriend(in) heeft het zwaar te verduren met jou in de buurt! Eigenlijk komt het erop neer dat je onvoldoende energie hebt om positief en leuk met anderen om te gaan. Ook al is het maar een short break, je knapt er serieus van op!

5# Je mist belangrijke privé-momenten

Als je te veel familie-etentjes of schoolconcerten moet afzeggen, dan is het tijd dat je weer investeert in je kinderen. Dat kan thuis, al is volledige aandacht geven makkelijker wanneer je er samen met hen op uit trekt.

6# Je maakt fouten op het werk

Wanneer er door verstrooidheid of vermoeidheid meer fouten sluipen in je werk, dan is het tijd om je mentale hardware te laten rebooten. Je hersenen hebben af en toe rust nodig, zeker na intense werkperiodes.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!