toe aan vakantie

6 signalen dat je serieus toe bent aan vakantie

Als je in de spiegel kijkt en vaststelt dat je eruit ziet als je pasfoto, dan is het tijd om in te grijpen. Check jezelf op onderstaande symptomen en boek een vakantie zodat je de burn-out voor blijft.

1# Je slaapt slecht

Slaapproblemen worden vaak veroorzaakt door stress. Misschien ben je te veel gefocust op je werk, en is het tijd om stoom af te blazen.

2# Je bent niet meer enthousiast over je baan

Als je niet meer even graag naar het werk gaat als vroeger, dan heb je waarschijnlijk nood aan een pauze. Het is in dat geval belangrijk om je spirit terug te vinden, en dat kan soms het best door even weg te gaan. Zo kun je alles op een rijtje zetten.

 3# Je maakt ongezonde keuzes

Naar een glas wijn grijpen van zodra je de werkvloer verlaat, te weinig sporten of te veel eten: dat zijn veelvoorkomende signalen die erop kunnen wijzen dat je te weinig tijd voor je eigen gezondheid neemt. Op vakantie kan je even uitblazen, en weer een gezonde routine opbouwen, die je daarna probeert vol te houden.

4# Je bent kortaf en prikkelbaar

Bij het minste of geringste ben je geïrriteerd. Zelfs je beste vriend(in) heeft het zwaar te verduren met jou in de buurt! Eigenlijk komt het erop neer dat je onvoldoende energie hebt om positief en leuk met anderen om te gaan. Ook al is het maar een short break, je knapt er serieus van op!

5# Je mist belangrijke privé-momenten

Als je te veel familie-etentjes of schoolconcerten moet afzeggen, dan is het tijd dat je weer investeert in je kinderen. Dat kan thuis, al is volledige aandacht geven makkelijker wanneer je er samen met hen op uit trekt.

6# Je maakt fouten op het werk

Wanneer er door verstrooidheid of vermoeidheid meer fouten sluipen in je werk, dan is het tijd om je mentale hardware te laten rebooten. Je hersenen hebben af en toe rust nodig, zeker na intense werkperiodes.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!