eenoudervakanties zomer

6 super zomervakantie tips voor alleenstaande ouders

Krijg je al buikpijn bij de gedachte aan de naderende zomervakantie? Kinderen maar liefst zes weken vrij van school terwijl jij alle ballen hoog moet houden. Werk, vakantieperiode, én ook nog eens op vakantie gaan. Het leven van een alleenstaande ouder gaat niet altijd over rozen. Wel zo leuk dus wanneer jullie vakantie er eentje is waarbij ze een gat in de lucht springen toch?

Zomervakantie met kleine kinderen

Heb je nog kleine kinderen (basisschool leeftijd)? Fijn! Dat betekent dat ze met ‘relatief weinig’ tevreden zijn. Bij een zomervakantie met jonge kinderen zijn er maar paar basisregels waar jij je met de vakantieplannen aan dient te houden. We lichten je even in..

tips eenoudervakantie kleine kinderen

#1. Hoog & Droog.  In het leven van jonge kinderen is het niet zo belangrijk om op een vakantiebestemming te zijn waar ze later in geuren en kleuren over kunnen vertellen. Ook hoeft het niet altijd strakblauw en 30 graden te zijn. Wat zand en een beetje water is het paradijs voor heel wat jeugdige kinderen! Met hoog en droog bedoelen we een lekkere vakantieplek waar het overwegend droog is en met “hoog” een prettige, relatief rustige slaapplek waar ze ongestoord kunnen genieten van een goede nachtrust na een dagje buiten spelen.

2# Beste vriendjes. Niks zo leuk om op een vakantieplek aan te komen waar andere kinderen zijn in dezelfde leeftijd als die van jou.  Vriendjes maken op vakantie is niet alleen reuze leuk voor jouw kinderen, maar ook heel fijn voor jou. Het betekent namelijk: rust! Wanneer zij met elkaar spelen kan jij eindelijk eens dat mooie boek lezen dat al die tijd op het nachtkastje ligt wachten. Eindelijk even lekker bijkomen van een jaar hard werken en moederen of vaderen.

3# Activiteiten. Probeer voordat je een definitieve bestemming boekt goed te kijken naar welke activiteiten er zoal worden georganiseerd. Op veel campings, vakantieparken maar ook in hotels zijn animatieteams aanwezig om jouw kroost te vermaken. Van knutselen tot zwemwedstrijdjes en kinderdisco’s tot een snuffelspeurtocht of wandeling over het terrein. Passen de activiteiten bij de leeftijd van jouw kinderen? Dan wordt deze vakantie ongetwijfeld een succes!

Zomervakantie met oudere kinderen

Heb je al wat oudere kinderen? Middelbare school leeftijd of zelfs nog wat ouder? Dan kan het een serieuze uitdaging te zijn om een leuke vakantie voor jullie allemaal te vinden. Vooral pubers vinden jouw ideeën vaak ‘stom’ en gooien geregeld de kont tegen de krib. In het ergste geval ‘dreigen’ ze wel met de bus naar Salou of een ander (in jouw ogen vréselijk) oord af te reizen. Daar krijg je pas écht buikpijn van. Deze tips zijn daarom vast heel welkom…

eenoudervakantie tieners

1# Samen uit & thuis. De kunst zit hem erin om ze heel concreet te betrekken bij de vakantieplannen. Vertel wat het vakantiebudget is en laat iedereen meedenken en vertellen waar hij of zij zin in heeft. Cultuur, strand, bergen, steden of platteland? Camping of appartement? Actief of juist relaxen? Probeer een vakantie te vinden waarin iedereen op z’n minst een deel van zijn of haar vakantiewensen terug ziet.

2# Jeugd!! Bij de jeugd tieren de hormonen welig en als je even terug gaat in de tijd herinner jij je vast ook die zomervakanties nog wel toen je in de tienerleeftijd zat. Hopeloos verlangend naar een leuke eerste vakantieliefde, zonovergoten stranden en romantisch slowen in de lokale disco. Voor jouw kids is het heus niet anders. Tijden veranderen, maar sommige dingen blijven eeuwig hetzelfde ;-). Kies daarom een vakantiebestemming waarbij je zeker weet dat er veel andere jeugd is waar die van jou zich bij kunnen aansluiten. Zeker weten dat ze de tijd van hun leven hebben en jij kan rustig ademhalen omdat ze slechts op steenworp afstand zitten.

3# Lekker bezig. Ook voor tieners en pubers geldt dat er iets ‘te doen’ moet zijn op de vakantiebestemming. Of jullie nou houden van bergwandelingen in Noorwegen of liever genieten van een heerlijk Spaans of Frans zonnetje aan de kust, verveling is dodelijk! Behalve naar andere jeugd verlangen de meeste wat oudere kids wel naar wat activiteit. Dat kan variëren van een uurtje jetskiën tot een voetbaltoernooi en van een disco tot een paar lessen surfen. Ieder z’n ding. Als er maar wat te beleven valt!

Suggesties voor een overheerlijke zomervakantie samen met andere alleenstaande ouders met kleine of grote kinderen, die vind je hier. Fijne vakantie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!