terug naar de zomer

6 tips om fraude via Airbnb te voorkomen

De website van Airbnb is niet alleen superhandig voor vakantiegangers, ook fraudeurs maken gebruik van de online marktplaats voor verhuur van privé-accommodaties. Dinsdag deden enkele slachtoffers hun verhaal bij Opgelicht?!.  

Oplichting

In het tv-programma vertelden slachtoffers dat zij belazerd zijn met hun boeking. Oplichters hebben advertenties geplaatst op de website van Airbnb met mooie foto’s en aantrekkelijke prijzen. De fraudeurs achterhaalden e-mailadressen van de geïnteresseerde mensen. Al deze personen ontvingen een e-mail die eruitzag alsof hij van Airbnb zelf kwam. In het bericht stond een knop ‘start betaling’, en zo kwamen de slachtoffers op een betaalpagina. Deze pagina leek sprekend op die van Airbnb. Veel mensen hebben toen geld betaald, waarna de oplichters het bedrag op hun bankrekening zagen verschijnen.

Internetcriminelen

Professionele internetcriminelen zitten achter deze fraude. Zij kochten bankrekeningen op. De naam van de rekeninghouder, waarnaar het geldbedrag is verzonden, komt uiteraard niet overeen met de naam van de oplichter. Daarom is het lastig om je geld terug te krijgen. Wil je binnenkort iets via Airbnb boeken? Het programma gaf tips om fraude te voorkomen en die willen we graag met je delen:

 

6 tips

 

  •  Let goed op de URL van de Airbnb-advertentie. Dit is een lijst met officiële Airbnb-adressen;
  • Op de website van Airbnb staat hoe je frauduleuze e-mails kunt herkennen;
  • Kijk altijd op Google Streetview naar het adres en check of de foto’s van de advertentie overeenkomen met wat je ziet;
  • Gebruik Google Image Search om te kijken of de foto’s van de advertentie ook op andere sites staan. Zie je bijvoorbeeld dat precies dezelfde foto’s worden gebruikt voor een appartement in een andere stad, dan weet je al dat er iets niet goed zit;
  • Geef je e-mailadres nooit aan een verhuurder. Gebruik alleen het berichtensysteem van Airbnb. Maak ook nooit direct geld over naar de verhuurder. Kortom: doe alles via Airbnb’
  • Gebruik als het mogelijk is je creditcard om te betalen, dan ben je verzekerd.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!