meenemen op vakantie

6 tips om je koffer nooit meer kwijt te raken

Het is je grootste nachtmerrie: je koffer kwijtraken als je op reis bent. Geen kleren of andere reisbenodigdheden meer, alles wat rest zijn de dingen die je op de valreep in je handbagage hebt gepropt. Soms kun je er zelf niets aan doen en komt het door een foutje van de luchtvaartmaatschappij. Maar je kunt zelf ook per ongeluk de verkeerde koffer van de bagageband plukken.

Met deze 6 tips doe je er in ieder zelf geval alles aan om je bagage niet kwijt te raken:

1. Plak stickers op je koffer

Versier je koffer op met opvallende stickers. Dit is de ideale manier om je koffer te snel te herkennen, want hoeveel mensen zullen dezelfde sticker op dezelfde koffer plakken. Dat zou wel eng toevallig zijn!

2. Hang er iets aan

Hang iets leuks aan je koffer. Denk aan een kofferlabel of een simpel lintje kan al genoeg zijn om je koffer te vinden. Ook kun je gebruik maken van een kofferriem. Dan blijft je koffer dicht en wanneer je een leuk kleurtje neemt valt hij ook lekker op.

3. Kies een opvallend printje

Een zwarte basic koffer valt niet echt op, dus wanneer je snel weer weg wil bij die ellendige bagagebanden moet je voor een opvallend printje kiezen. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten variërend van een tijgerprintje tot de volledige Nachtwacht op je koffer.

4. Zet duidelijk je naam erop

Het zal je maar gebeuren dat degene voor jou precies dezelfde roze tijgerprint koffer heeft en die hem vlak voor je neus de band afhaalt. Zorg dat je naam duidelijk op de koffer staat, dan kun je namelijk aantonen dat die koffer toch echt van jou is. Deze koffer durft niemand anders per ongeluk mee te nemen!

5. Koop een kofferhoes

Een kofferhoes is ideaal als je niet altijd hetzelfde printje wil hebben maar toch wil opvallen. Bij SUITSUIT kun je er zelfs een laten maken met het logo van je bedrijf erop.

6. Onthoud hoe je koffer eruit ziet

Je zult echt niet de eerste zijn die staat te wachten bij de bagageband en denkt hoe zag mijn koffer er ook alweer uit? Zeker wanneer je een koffer hebt geleend van iemand anders of je koffer pas een paar weken hebt. Een handige trucje is om van te voren gewoon even een fotootje te maken van je koffer, dan weet je zeker dat je kunt omschrijven hoe hij eruit ziet wanneer je hem echt niet kan vinden.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!