reistrends 2016

6 tips voor singles om geld te besparen op vakantie

Na de feestmaand staat er waarschijnlijk weer wat minder geld op je bankrekening terwijl je eigenlijk plannen wilt maken voor een heerlijke stedentrip in het voorjaar of zonvakantie in de zomer. Met deze 6 tips bespaar je serieus geld en kan je alsnog lekker op vakantie!

1 Sluit een goede reisverzekering af

Heel wat mensen (waaronder jij misschien wel) denk het nooit nodig te hebben: een reisverzekering.  Onder het mom van “ik ga maar een paar dagen weg” dus ik heb geen reisverzekering nodig of “ik ben altijd voorzichtig en let goed op mijn spullen” dus…  Maar vergis je niet. Gaat er iets mis op je korte of langere vakantie dan kost het grapje je al snel honderden of soms duizenden euro’s. Zonde om dat risico te lopen, zeker omdat reisverzekeringen helemaal niet duur zijn.

Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Dit kan tegenwoordig overal. Via de bank, reisorganisatie (tip: Tasman verzekeringen voor backpackers maar ook voor korte vakanties)  en zelfs HEMA. Doen!

2 Boek je vliegtickets op tijd

We weten het; singles boeken niet graat ver vooruit. Je weet tenslotte maar nooit wat er in de tussenliggende maanden kan gebeuren.. Toch is het wel beter voor je portemonnee als je besluit op tijd reisplannen te maken en te boeken. Lastminute vakanties zijn zeker niet altijd voordelig! Ga je solo op reis en ben je op zoek naar een betaalbaar vliegticket dan zijn deze tips goud waard:

Boek ongeveer twee tot drie maanden van tevoren om gegarandeerd te zijn van de laagste prijzen, als het gaat om vliegtickets. Prijzen wisselen aan de hand van vier dingen: concurrentie, aanbod, vraag en de olieprijzen. Op geen van deze zaken heb jij enige invloed. Wat vluchtmaatschappijen wel doen, is de prijzen omhoog en omlaag bijstellen twee tot drie maanden voor vertrek. Zoek dus actief en zorg ervoor dat je incognito, oftewel zonder cookies, surft als je dagen achter elkaar op internet speurt.

Sites die door hebben dat jij wel heel vaak terugkeert, zullen de prijzen naar boven bijstellen. Oh ja, en vergelijk áltijd tussen verschillende vliegticketsites. De boekingskosten verschillen onderling en soms heeft de ene site deals gesloten met een bepaalde airline die de ander niet heeft. Vergelijk o.a. op Cheaptickets, Vliegwinkel, WTC en Vliegtickets.nl. 

3 Geloof niet in restauranttips uit reisgidsen

Door restaurants te bezoeken die vermeld staan in – commerciële – reisgidsen of zich nabij toeristentrekpleisters bevinden betaal je vaak echt te veel voor je eten. Wat te doen: gebruik niet commerciële gidsen en speur op internet naar websites met eerlijke reviews over plekken waar je goed en goedkoop kunt eten. Zelf ben ik in het buitenland enthousiast over Tripadvisor. De recensies van bezoekers kloppen altijd met hetgeen ik zelf ervaar wanneer ik in een restaurantje eet, een koffiebar bezoek of een broodje scoor voor de lunch. Ook handig dat je kunt zoeken op verschillende prijsklassen.

Ook handig: op de plaats van bestemming gewoon aan lokale mensen vragen waar je lekker kunt eten? Of voor een culinair avontuur in verre oorden: waar zij zelf eten! Je komt daardoor op vaak hele betaalbare plekjes terecht.

4 Bezoek de plaatselijke VVV

Klinkt misschien heel suf… maar het is o zo handig! De plaatselijke VVV ofwel een toeristenpunt vertelt je over actuele activiteiten, festivals en hebben tips over bezienswaardigheden die je niet terugvindt in de meest gangbare gidsen. Verder haal je er een gratis plattegrond van de stad en er werken mensen die de omgeving beter kennen dan menig local. Je bespaart geld met coupons, tips en acties van dat moment.

5 Bel een hotel voor goedkopere prijzen

Je hebt dat ene schitterende hotelletje op het oog maar je vindt het eigenlijk net wat te duur? Bel dan even op! Grote boekingssites krijgen een percentage over de verkopen die ze genereren. Dit betekent dat hotels op elke kortingsactie online alsnog een heleboel geld verliezen. Misschien willen ze wel direct met jou onderhandelen zonder tussenpersoon?

Wat te doen: bel met het betreffende hotel en vraag of ze een lagere prijs kunnen aanbieden dan die online wordt vermeld. Vragen kan altijd. Check sowieso voordat je op een boekingssite een hotel boekt op vergelijkingssite Trivago. Bespaar je echt geld mee!

6 Koop een toeristenpas

Als je een heleboel monumenten en of toeristentrekpleisters bezoekt, zul je een fortuin aan entree dienen te betalen. Geld dat je ook aan andere dingen had kunnen uitgeven. In de grote steden bieden ze vaak een toeristenpas aan. Je koopt deze bij de lokale VVV ofwel het toeristenkantoor en je betaalt een vaste prijs voor een kaartje waarmee je alle hoogtepunten van een stad kunt bezoeken. Daarnaast ontvang je met diezelfde toeristenpas vaak ook nog eens kortingen bij restaurants en op het openbaar vervoer. Win win situatie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!