proeven bierbrouwerij

7 Belgische bierbrouwerijen die je volgens CNN moet bezoeken

België staat wereldwijd bekend voor zijn (speciaal)bieren. Ook de Amerikaanse zender CNN is overtuigd van deze grote troef en roept zijn websitebezoekers op deze zeven brouwerijen zeker een bezoekje te brengen op hun volgende trip richting Europa.

Volgens CNN trekken bierliefhebbers van over heel de wereld naar ons land voor de “internationaal vermaarde” bieren. “Het kleine landje heeft meer dan 800 jaar ervaring: de eerste monniken begonnen al in de 12de eeuw achter hun abdijmuren te brouwen. Deze eeuwenoude traditie van de trappistenbieren leeft vandaag nog altijd verder in familiebrouwerijen over heel België.

Deze zeven brouwerijen tipt CNN voor een bezoekje:

  1. Cantillon, Anderlecht

De brouwerij Cantillon in Anderlecht bestaat al sinds 1900 en staat bekend voor het typische bier uit de omgeving van Brussel en het Pajottenland: lambiek. Die biersoort kan enkel daar gebrouwen worden met behulp van bacteriën die er in de lucht voorkomen.”Een aantal van de meest geliefde bieren zijn op smaak gebracht met fruitsoorten zoals bessen, perziken of aardbeien. Er is ook de traditionele geuze, een mengeling van lambiekbieren van verschillende jaren die opnieuw gisten in de fles.”CNN geeft bezoekers nog de tip mee een Cantillon-bier te drinken bij Frituur René aan de overkant van het kanaal, samen met “Belgische klassiekers als mosselen met friet of Vlaamse gehaktballen aan tafeltjes met rood-witte tafellakens”.

  1. De Halve Maan, Brugge

De thuisbasis van de eerste bierpijpleiding ter wereld ontbreekt uiteraard niet in het lijstje. Het Middeleeuwse Brugge is volgens CNN “een juweeltje van een ‘dorp’ bij de Belgische kust, met een brouwerij die klaar is voor een dorstlessend bezoek”.Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een proefsessie van het kroonjuweel van de brouwerij: de Brugse Zot. En voor echte bierenthousiastelingen is er zelfs een XL-tour. Reserveren wordt aangeraden.

  1. De Koninck, Antwerpen

CNN noemt de brouwerij van De Koninck in Antwerpen een van de meest toegankelijke van het land, met dagelijkse rondleidingen. “De brouwerij kreeg een 21ste-eeuwse upgrade nadat ze in 2010 werd overgenomen door Duvel Moortgat. Toch bestaat de brouwerij al sinds 1883.”

  1. Duvel, Puurs

Ook de moederbrouwerij van De Koninck, de Duvelbrouwerij langs de A12 in “het landelijke dorpje Puurs”, verdient voor CNN een bezoekje. Bezoekers krijgen er op het einde van hun rondleiding ook een lesje in het juist inschenken van een van Belgiës bekendste bieren.

  1. Het Anker, Mechelen

“Een van de oudste brouwerijen in België ligt al sinds 1471 in een oud begijnhof in de historische stad Mechelen. De familie Van Breedam kocht de brouwerij in 1872”, zo doceert CNN de geschiedenis van Brouwerij Het Anker. Een tip voor bij het bier: “a plate of stoofvlees”.

  1. Sint-Bernardus, Watou

Een bezoek aan de brouwerij van Sint-Bernardus in Watou valt voor CNN gemakkelijk te combineren met een stop aan de Sint-Sixtus-abdij van Westvleteren.

  1. St. Feuillien, Le Roeulx

De enige Waalse brouwerij in het lijstje is die van St. Feuillien in Le Roeulxbij de Franse grens. “De vijfde generatie van de familie Friart brouwt nog altijd abdijbieren zoals een bruine ale, een tripel en een saisonbier.”Te combineren is het bezoek aan de brouwerij met een bezoek aan de bekende scheepslift van Strépy, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!