boeken lezen vakantie

7 boekentips voor jouw vakantie

Lees jij op vakantie ook een stuk vaker dan in het normale leven? Opeens vind je in je vrije dagen wat meer tijd om er een boek bij te pakken en blijkt het erg fijn om drukke activiteiten af te wisselen met een paar uur lezen voor de openhaard, op het strand of in je hotelkamer ter afwisseling van drukke activiteiten. Wij zetten 7 titels van afgelopen jaar voor je op een rij die niet mogen ontbreken in je koffer voor een momentje voor jezelf!

  1. Hittegolf – Suzanne Vermeer

In deze thriller van Suzanna Vermeer is een hittegolf niet het enige wat de Portugese bevolking en een aantal neergestreken Nederlanders in de Algarve bezighoudt. In de regio wordt namelijk een Hollywoodfilm opgenomen met de knappe Robert Stevenson en Emma DeWitt in de hoofdrol. Vriendinnen Anouk Huizing en Cesária kunnen hun interesse niet bedwingen en komen tot hun grote vreugde terecht op de filmset. De vreugde is echter van korte duur omdat er een lichaam bij de klif ‘het einde van de wereld’ wordt gevonden. Inspecteur Gabriela Carvalho onderzoekt de zaak en heeft binnen no time een aantal verdachten op haar lijstje staan die schrikbarend genoeg ook iets te maken lijken hebben met een oude verdwijningszaak.

  1. Zolang er leven is – Hendrik Groen

Wie zei dat wonen in een bejaardenhuis saai is? In dit vervolg op het dagboek Pogingen iets van het leven te maken, neemt Hendrik Groen je opnieuw mee in zijn leventje inclusief vriend Evert en de Oud-maar-niet-dood-club. Een leven waarin het beste wordt gemaakt van elke dag maar waarin het niet altijd mee zit. Met charmante humor neemt Hendrik Groen zijn omgeving flink op de korrel en spaar daarbij zeker zichzelf niet!

  1. De Verbeelding – Harlan Coben

Helikoperpiloot Maya is met ernstige PTSS teruggekomen van een missie uit Irak wanneer haar man in haar bijzijn wordt doodgeschoten in Central Park. Tijdens haar werk ziet ze vervolgens iets wat niet meer kan. Via de nanny-cam is te zien dat haar tweejarige dochter speelt met haar overleden man Joe. Is het verbeelding of is er meer aan de hand? Maya moet eerst de confrontatie aangaan met geheimen en bedrog uit haar verleden om die vraag te kunnen beantwoorden.

  1. Judas – Astrid Holleeder

Opeens verscheen dit boek in de schappen. Niemand zag het boek aankomen, maar het wordt nu al luid bejubeld. Judas van Astrid Holleeder werd binnen no-time een bestseller. Het verhaal opent de deuren van het huis van het gezin Holleeder, inclusief afpersingen, bedreigingen en terroriserende activiteiten van broer Willem Holleeder die na zijn vrijlating van de Heineken uitvoering wist uit te groeien tot knuffelcrimineel. Zussen Astrid en Sonja besloten in 2013 belastende verklaringen af te leggen om te zorgen dat Holleeder weer achter gesloten deuren zou komen te zitten.

  1. Huidpijn – Saskia Noort

Huidpijn neemt je mee naar de worsteling die een BN’er heeft met privacy en pijn. Talkshow host Anne wordt verlaten door haar veel jongere vriend, Sam, wat de roddelpers genoeg voer geeft om de media te vullen met verhalen. Dan verdwijnt Sam en draait de pers op volle toeren: heeft Anne hier iets mee te maken?

  1. Dans met mij – Jojo Moyes

Dit mooie en ontroerende roman draait om de 14-jarige Sarah die samen met haar paard leert rijden van haar grootste leermeester: haar opa. Totdat Sarah er plotseling weer alleen voor komt te staan. Anderzijds komt Natasha, Jeugdrecht advocate, in beeld die met haar bijna ex-man Marc in een huis komt te wonen. De verhaallijnen komen samen wanneer Natasha Sarah ontmoet en het leven flink verandert.

  1. Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

Wat als je het goede wilt doen voor je gezin maar alle grip verliest? Menno betaalt de gokschulden van zijn zoon af om er zo vlug mogelijk van af te zijn, maar dit blijkt niet zo makkelijk te zijn. Hij zet zijn advocaat erop, maar deze keuze blijkt de nodige consequenties te hebben. Sascha wil weten waar haar man en zoon mee bezig zijn, maar raakt juist haar zicht kwijt tijdens haar zoektocht naar antwoorden. Een aanslag? En komt het gezin hier ooit nog uit?

Heb jij al een leuke titel op het oog? Of meerdere? Je hebt straks tenslotte tijd genoeg, en voor het geld hoef je het ook niet te laten! Zo voorafgaand aan de feestmaand stunten (online) boekhandels zoals Bol.com, Bruna en ECI namelijk flink met de prijzen van hun boeken en E-books, waardoor jij je leesvoer nog voordeliger en makkelijker via internet bestelt. Bij bijvoorbeeld ECI krijg je daarbovenop ook nog gratis verzending (t.w.v. €1,99) met een actie. Het is, zeker in deze tijd, slim om goed uit te zoeken waar de beste boekenaanbiedingen te scoren zijn, zodat je er zoveel mogelijk mee op reis kan nemen!

Veel leesplezier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!