7 dingen costa rica

7 dingen die je moet weten over Costa Rica

Staat Costa Rica nog op jouw vakantie bucket list of heb je al reisplannen gemaakt om de wonderschone flora en fauna van dit prachtige land te gaan aanschouwen? Voordat je afreist willen we je deze 7 dingen beslist meegeven!

1. Costa Rica is ongeveer zo groot als Denemarken. Het land heeft diverse klimaten en kent een lang regenseizoen. Wil je Costa Rica in de droge tijd bezoeken? Reis dan tussen december en maart.

2. Natuurlijk, ook in Costa Rica ligt asfalt, maar niet zoals je hier in Nederland gewend bent. En ook lang niet overal. Wil je bijvoorbeeld een van de 5 mooiste natuurparken ter wereld bezoeken, Corcovado, dan bereik je die over een zandweg. Een 4wheeldrive is dus een must!

3. Reis je in het droge seizoen, realiseer je dan dat het daar hoogseizoen is, dus de accommodaties zitten relatief snel vol en iets duurder dan in de rest van het jaar. Zeker in de wat meer afgelegen gebieden waar weinig lodges of hotels zitten is het zaak tijdig te reserveren.

4. Als je naar Costa Rica gaat wil je natuurlijk genieten van alle pracht en praal die de weelderige jungle te bieden heeft. Wat je beslist moet zien zijn: Corcovado, Manuel Antonia National Parc, de vulkaan en natuurpark Arenal, Turtugero National Parc maar ook Monteverde is de moeite waard!

5. Laat je vooraf even goed informeren over de gezondheidsrisico’s bij je huisarts of door de GGD. Behalve aan de caraibische kust komt er nergens in Costa Rica malaria voor, maar er zitten natuurlijk wel tal van andere beestjes… Een extra klamboe inpakken is geen overbodige luxe. Evenals goede wandelschoenen.

6. Op reis gaan naar Costa Rica kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende aanbieders die georganiseerde groepsreizen voor singles aanbieden maar het is ook een land waar je prima zelfstandig kunt rondreizen. De georganiseerder reizen doen vrijwel alle highlights aan. Wil je liever buiten de gebaande paden, pareltjes aandoen en er iets langer dan een dag blijven? Huur dan een goede auto en reis op je eigen tempo.

7. Wat je zeker moet inpakken op je reis naar Costa Rica zijn: wandelschoenen, deet, trekkingbroek, klamboe, malariatabletten en een snorkel-set! Costa Rica heeft twee kustlijnen, de Pacifische en de Caraibische dus eenmaal uit de jungle neem je lekker een duik en vergaap je je aan de onderwaterwereld! Op verschillende locaties kun je ook dagtochten op zee maken om walvissen en dolfijnen te spotten, zoals bij het nauwelijks bezochte Bahia Drake.

Met singles naar Costa Rica kan met: ShoestringSawadeeFoxMambo

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!