boost zelfvertrouwen singlevakantie

7 echt bruikbare vakantie bespaartips

Cocktails op het terras, een cursus surfen of een nachtje slapen onder de sterren: vakantie is fantastisch, maar helaas hangt er ook een prijskaartje aan. Holidayguru ging op zoek naar de beste tijd- en geldbesparende tips voor je volgende vakantie. Zo kom je een keer niet thuis met een lege portemonnee!

1# Ga op zoek naar een vliegveld in de buurt

Heb je je zinnen gezet op een bepaalde bestemming, maar lukt het je niet om goedkope vliegtickets te vinden? Kijk dan eens of je voordeliger naar een vliegveld in de buurt kan vliegen! Zo is de luchthaven van Florence vrij klein en zijn de ticketprijzen daarom vaak duur, terwijl je voor een paar tientjes al een vliegticket naar Bologna op de kop tikt. Vanuit daar kun je met een huurauto of per trein verder reizen en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

2# Wissel je geld op bestemming

Een veelgemaakte fout onder vakantiegangers: in je thuisland geld wisselen naar de lokale valuta. Toegegeven, het is handig om een beetje lokaal geld op zak te hebben voordat je aankomt op bestemming, maar pin de grote bedragen pas wanneer je er bent. Dit scheelt je vaak een hoop geld.

3# Maak gebruik van de hop-on-hop-off bus

Oke, het staat een beetje bekend als een toeristische attractie, maar niets is minder waar. Deze bus is namelijk een uitstekend vervoersmiddel als je in korte tijd alle highlights van een stad wilt zien. Daarbij krijg je ook nog eens de leukste verhalen van een lokale gids én betaal je nooit meer dan een vaste prijs vooraf.

4# Koop vooraf je tickets

Deze sluit perfect aan bij de vorige tip: koop altijd je tickets voor bezienswaardigheden vooraf. Niet alleen omdat je geen zin hebt om lang in de rij staan,  maar ook omdat tickets vaak een stuk goedkoper zijn wanneer je deze vooraf online bestelt.

5# Huur geen auto op het vliegveld

Het lijkt aantrekkelijk: je stapt het vliegtuig uit en stapt direct daarna in je huurauto richting bestemming. Toch is het niet zo verstandig, want wanneer je je huurauto op het vliegveld ophaalt, betaal je in veel gevallen tot wel 20 procent meer dan op andere locaties. Overweeg daarom om eerst een shuttlebus richting het centrum te nemen en daar pas je auto op te halen.

6# Gebruik vacuüm zakken

Deze is vooral handig voor de vakantiegangers die met eigen auto op vakantie gaan: je krijgt namelijk écht meer spullen mee door alles vacuüm te verpakken. Je investeert één keer en kunt deze zakken de rest van je leven blijven gebruiken. Dat is besparen in tijd, geld én ruimte!

7# Koop een dagpas

Wel eens gehoord van de Roma Pass, Barcelona Card of Paris Pass? Met het aanschaffen van zo’n dagpas kun je veel geld besparen. De voorwaarden verschillen per stad, maar vaak biedt zo’n pas onbeperkt toegang tot vervoer en enorme kortingen op attracties, restaurants en winkels. De Barcelona Card bijvoorbeeld kost voor drie dagen 45 euro en hiermee bespaar je tot wel 350 euro.

 

Bron: Holidayguru / TripTalk

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!