7 dingen costa rica

7 overheerlijke vakantiebestemmingen in het laagseizoen

Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan is een heel goed idee! Je ontloopt de drukte en de hitte van de zomermaanden. Maar niet alle bestemmingen zijn geschikt voor een reis buiten de drukke periode. Op sommige bestemmingen sluiten veel hotels, restaurants en bezienswaardigheden hun deuren. Dit zijn 7 plekken waar dat in ieder geval niet gebeurt! Deze bestemmingen zijn perfect om te bezoeken buiten het toeristenseizoen.

  1. Amalfi

De Amalfikust van Italië is een prachtige regio. In de zomer stromen de stadjes, zoals Duomo, helemaal vol met toeristen. Maar wist je dat je ook heel mooi kunt wandelen langs de rotsachtige kust? Daarvoor is het koele weer in april, mei, oktober en november juist zeer geschikt.

  1. Hawaii

Het hoogseizoen van Hawaii valt in de winter (december t/m maart) en de zomer (juli t/m september). In de maanden die overblijven trekken de toeristen weg om de simpele reden dat er dan geen schoolvakanties zijn. De hotels zijn goedkoper, de stranden minder druk, maar er wordt nog genoeg georganiseerd en geopend om een heerlijke vakantie te hebben.

  1. Mozambique

De beste tijd om Mozambique te bezoeken is van mei tot oktober, maar de drukste (en duurste!) maand is augustus. In de maanden van het laagseizoen regent het veel en hard, maar vaak niet lang. De beste maanden om de prachtige kust en natuur van Mozambique te bezoeken zijn dan ook november en december. De toeristenaccommodaties zijn dan veelal nog open, maar minder druk. Zo kun je in alle rust genieten van dit mooie stukje aarde.

  1. Venetië

Iedereen kent het beeld wel: drommen toeristen op de smalle bruggen van Venetië. In het hoogseizoen loopt deze mooie stad helemaal vol met toeristen. In het laagseizoen zijn de straten nog steeds druk, maar een stuk minder. Bovendien zijn de dagen in de lente en herfst minder lang, waardoor je elke avond de zon in het prachtige water van Venetië kunt zien zakken.

  1. Japan

Japan in de herfst en lente is prachtig. In de herfst zie je overal prachtige herfstkleuren, in het Japans momiji genaamd. De sakura in de lente is wereldberoemd en trekt daarom ook veel toeristen. Maar ook buiten de paar weken van bloesem is de lente in Japan prachtig (en een stuk minder druk).

  1. Botswana

Botswana is een prachtige safaribestemming. De Okavango Delta is ontzettend mooi om te zien. Maar Botswana is niet goedkoop. Van november tot april regent het er vaak en daardoor blijven toeristen weg, ook al wordt het niet echt koud. Als je niet bang bent van een regenbui is dit juist de perfecte tijd voor een safari door Botswana. De droge natuur bloeit met al die regen helemaal op en overal is leven!

  1. Costa Rica

Het piekseizoen voor Costa Rica loopt van december t/m april. Dan is het weer het droogst en stromen de parelwitte stranden vol. De beste tijd om Costa Rica te bezoeken is daarom (eind) mei. De meeste drukte is dan al weg, maar het echte regenseizoen is nog niet vol in gang (de meeste regen valt in september en oktober). De prijzen voor accommodaties liggen in deze tijd tot 30% lager dan in het hoogseizoen!

Bron: Vliegwinkel. nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!