7 reistips om malaria en dengue te voorkomen

Tropische bestemmingen met mooie stranden, palmbomen en lekker weer, daar zijn we allemaal gek op, toch? Maar deze plekken zijn ook de favoriete broedplaats voor muggen die tropische ziektes met zich meedragen als Malaria en Dengue. Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten wanneer je lekker aan het rondreizen bent door bijvoorbeeld Costa Rica, Thailand of Indonesië.

Voorkomen?

Malaria kan je voorkomen door malariapillen te slikken maar die pillen zijn niet erg gezond en de negatieve effecten ervan kunnen groot zijn. Tegen dengue kan je geen medicatie slikken dus daar moet je helemaal voor uitkijken. Hoe doe je dat? Simpelweg door zo min mogelijk gestoken te worden tijdens je reis. Dat klinkt makkelijk maar voor je het weet, zit je helemaal onder de bulten. De volgende tips gaan je in ieder geval helpen om je zo goed mogelijk te beschermen tegen muggen op een tropische bestemming!

#1 Zen’sect Tropical

Op een flesje muggenspray zie je vaak dat er DEET inzit en hoe hoger het percentage, hoe beter de bescherming. Maar eigenlijk is DEET helemaal niet zo’n fijn spul. Het is vettig, het stinkt en is behoorlijk slecht voor je huid. Gelukkig hebben wij het perfecte alternatief voor je gevonden. Er is namelijk een nieuw product dat minimaal net zo’n goede bescherming biedt maar niet vettig is, stinkt of slecht is voor je huid. Zen’sect Tropical biedt tot 8 uur lang bescherming tegen muggen die ziektes dragen, zoals Malaria, Zika, Dengue of Chikungunya. Ideaal voor de tropen reiziger dus! Je kan Zen’sect Tropical onder andere kopen bij Albert Heijn en Bol.com

#2 Anti muggen spiraal

Zit je in de avond lekker op de veranda van je beach bungalow een drankje te doen of een spelletje te spelen dan is de anti muggen spiraal je beste vriend. Deze kan je op bijna alle tropische bestemmingen kopen en kosten bijna niets. Je steekt er één of twee aan en vervolgens komt er de komende 2 uur rook vanaf met een geurtje dat muggen verschrikkelijk vinden. Het is een soort agressievere variant van de citronella kaars zeg maar.

#3 Neem 2x per dag een douche

Dit is altijd een goed idee in de tropen maar zeker als je die dag veel gezweet hebt. Muggen komen namelijk af op de geur van zweet. Ook trekt de geur van zoete deodorant, parfum en haarlak muggen aan.

#4 Let extra goed op tijdens zonsopkomst en zonsondergang

Muggen zijn het meest actief tijdens de zonsopkomst en zonsondergang dus dit zijn de momenten waarop je het meeste moet opletten. Ga je ergens de zonsopkomst of zonsondergang bekijken? Neem dan Zen’sect Tropical mee of draag bedekkende kleding om zo min mogelijk gestoken te worden.

#5 Slaap altijd onder een klamboe

Oké, deze is natuurlijk erg logisch maar mag niet ontbreken op dit lijstje met tips. Op de meeste tropische plekken zal je een klamboe op je kamer hebben en dit is de perfecte bescherming tegen dat irritante gezoem en muggenbeten. Neem altijd een rolletje tape mee op reis zodat je eventuele gaten in je klamboe kan dichtplakken.

#6 Ventilator en airco

Nog iets waar muggen een hekel aan hebben is wind en kou. Slaap je zonder klamboe dan scheelt het heel veel wanneer je de airco aan zet of de ventilator op je richt.

#7 Kill them all!

Stikt het van de muggen op je kamer? Dan kan je altijd nog ouderwets op muggenjacht gaan en als een bezetene met je handdoek tegen de muren gaan meppen. Dat kost soms wat tijd, maar effectief is het zeker!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!