HBO+ singlevakanties

7 tips om slim om te gaan met je vakantiegeld

Wil je van je vakantiegeld graag nog een beetje sparen maar wil je ook dolgraag lekker op vakantie? Met deze tips doe je het allebei.

  1. Reis naar goedkope landen of alternatieve steden

Laat Frankrijk en Spanje dit jaar even voor wat ze zijn, want Montenegro en Bulgarije zijn een stuk goedkoper. Ook in deze landen vind je strand, zon, cultuur, lekker eten en vriendelijke locals. Alternatieve steden zijn Straatsburg in plaats van Parijs, Valencia in plaats van Barcelona, Bologna in plaats van Rome en Padua in plaats van Venetië.

  1. Winkel lokaal

Maak je zelf je eten op vakantie? Doe dan je boodschappen op lokale marktjes, dat is veel goedkoper dan in de supermarkt, ook in het buitenland. En leuke bijkomstigheid: je komt in contact met lokale mensen en je proeft veel meer van de sfeer en de cultuur dan in een onpersoonlijke supermarkt. Er is niets mis met bekende winkelcentra, maar je zult meer opvallende en originele dingen vinden op lokale marktjes.

  1. Leef als een local

Wil je een super goedkope vakantie, leef dan zo min mogelijk als een toerist en zoveel mogelijk als local. Eet dus in dat achterafstraatje, vermijd de rode toeristenbussen en maak nieuwe vrienden. Ook een huizenruil kan ervoor zorgen dat je meer van je vakantiegeld overhoudt. Elke huizenruil is op je eigen wensen afgestemd: je kiest zelf wanneer, waar en met wie je zou willen ruilen. Het is een fantastische manier om goedkoop op reis te gaan en te besparen op accommodatie (heel handig voor lange vakanties met de kids).

  1. Voordelen

Ook tijdens je stedentrip kun je slim met je geld omgaan. De meeste steden hebben citypasses voor 24, 48 of 72 uur waarin je onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen en gratis of met korting musea en andere bezienswaardigheden kunt bezoeken. Over musea gesproken: kijk op de website van je favoriete museum op welke dag jouw favoriete museum gratis is (vaak op avonden of op zondagmiddag). En wist je dat veel steden gratis stadswandelingen aanbieden, waarin een local je op basis van een niet-verplichte donatie de leukste plekjes van de stad laat zien?

  1. Late check-out bij hotels

Sommige hotels vragen maar liefst een halve dag kamertarief voor een late check-out. Dat maakt zo’n extra uitslaapuurtje wel erg kostbaar. Vraag in plaats daarvan of je je bagage afgesloten in een kamer kunt zetten. Zo geniet je van de tijd die je nog hebt in je vakantieland, en voorkom je hoge hotelkosten.

  1. Beperk het gebruik van creditcards

Het gebruik van je bankkaart valt meestal veel voordeliger uit dan een creditcard. Geld afhalen bij geldautomaten binnen Europa is met de bankkaart gratis, geldopnames met een creditcard kosten bijna altijd meer dan 4,50 euro. Welke landen tot Europa behoren, verschilt per bank, check dit dus van tevoren! Soms hoort Turkije er bijvoorbeeld wel bij, soms weer niet. Het kan wel voorkomen dat de lokale bank waar je geld afhaalt een klein bedrag voor de service in rekening brengt. Als dit het geval is, dan wordt dat aangegeven op het scherm.

  1. Ga op werkvakantie of doe vrijwilligerswerk

Heb je echt even weinig vakantiebudget en wil je er toch tussenuit? Denk dan eens aan een werkvakanties of vrijwilligerswerk. Vooral populair bij jongeren of studenten! Je werkgever zal vaak zorgen voor onderdak, eten en drinken en dat bespaart natuurlijk een hoop. Niet alleen staat (vrijwilligers)werk in het buitenland goed op je cv, je leert meer van de wereld, je maakt vriendschappen voor het leven en je leert in mum van tijd misschien wel een nieuwe taal.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!