hitte tips

7 verfrissende tips tijdens de hitte

Na een paar sombere regenachtige dagen laat de zon zich weer lekker zien, gelukkig! Maar hoe hou je je lichaam en hoofd koel als de temperaturen weer flink oplopen? Met deze 7 verfrissende tips tegen de hitte kom jij ook de warme dagen door.

1. Drink voldoende water

Drink 2 liter vocht per dag, ook als je geen dorst hebt. Daarbij is het belangrijk om alcohol te vermijden, want alcohol werkt vochtafdrijvend. Drink bij voorkeur water.

2. Vermijd inspanning

Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 en 16.00 uur want dit zijn de warmste uren van de dag.

3. Blijf uit de hitte

Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw tussen 12.00 en 16.00 uur, de warmste uren van de dag. Bedek jee hoofd, draag een zonnebril en lichte kleding. Wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op.

4. Handdoek

Leg af en toe een koele handdoek in je nek. Af en toe je handen en polsen onder koud stromend water helpt ook. Ook een koud washandje voor je gezicht en hals kan verkoelend werken.

5. Houd je huis koel

Probeer zo min mogelijk zon binnen te laten. Houd de gordijnen dicht en laat ook de ramen gesloten als de zon er op schijnt. Ventileer wel ’s avonds en ’s nachts goed als de zon onder is.

6. Douchen

Ook al klinkt het nog zo logisch: het beste is om géén koude douche te nemen. Sterke temperatuurwisselingen bevorderen namelijk uitdroging. Beter is om te douchen met lauw water!

7. Lichte maaltijden

Het is verstandig om meerdere lichte maaltijden per dag te nuttigen. Door zware maaltijden stijgt je lichaamstemperatuur omdat je lichaam het eten moet verteren. Wanneer je lichaamstemperatuur te veel stijgt, kun je last krijgen van een zonnesteek.

Heb jij nog tips om de warme dagen wat koeler door te komen? Deel ze met ons!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!