hitte tips

7 verfrissende tips tijdens de hitte

Na een paar sombere regenachtige dagen laat de zon zich weer lekker zien, gelukkig! Maar hoe hou je je lichaam en hoofd koel als de temperaturen weer flink oplopen? Met deze 7 verfrissende tips tegen de hitte kom jij ook de warme dagen door.

1. Drink voldoende water

Drink 2 liter vocht per dag, ook als je geen dorst hebt. Daarbij is het belangrijk om alcohol te vermijden, want alcohol werkt vochtafdrijvend. Drink bij voorkeur water.

2. Vermijd inspanning

Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 en 16.00 uur want dit zijn de warmste uren van de dag.

3. Blijf uit de hitte

Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw tussen 12.00 en 16.00 uur, de warmste uren van de dag. Bedek jee hoofd, draag een zonnebril en lichte kleding. Wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op.

4. Handdoek

Leg af en toe een koele handdoek in je nek. Af en toe je handen en polsen onder koud stromend water helpt ook. Ook een koud washandje voor je gezicht en hals kan verkoelend werken.

5. Houd je huis koel

Probeer zo min mogelijk zon binnen te laten. Houd de gordijnen dicht en laat ook de ramen gesloten als de zon er op schijnt. Ventileer wel ’s avonds en ’s nachts goed als de zon onder is.

6. Douchen

Ook al klinkt het nog zo logisch: het beste is om géén koude douche te nemen. Sterke temperatuurwisselingen bevorderen namelijk uitdroging. Beter is om te douchen met lauw water!

7. Lichte maaltijden

Het is verstandig om meerdere lichte maaltijden per dag te nuttigen. Door zware maaltijden stijgt je lichaamstemperatuur omdat je lichaam het eten moet verteren. Wanneer je lichaamstemperatuur te veel stijgt, kun je last krijgen van een zonnesteek.

Heb jij nog tips om de warme dagen wat koeler door te komen? Deel ze met ons!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!