groepsvakanties singles

7 vragen van singles wanneer ze voor het eerst op singlereis gaan

Vraag jij jezelf ook af of een singlereis wel iets voor je is? Heel wat mensen piekeren zich suf voordat ze een singlereizen durven te boeken. In dit artikel vind je 7 vragen die reisaanbieders horen wanneer iemand voor de allereerste keer meegaat op een singlereis!

  1. Wat zijn het voor vakanties?

Single reizen zitten voor veel mensen nog altijd in een taboesfeer. Ben je bang dat de hele reis seksgerelateerd is, of dat je een week lang aan het speeddaten bent, dan kan ik je geruststellen! Deze vooroordelen zijn écht niet meer van deze tijd. Single reizen zijn gewone groepsreizen waar toevallig iedereen single is en iedereen met hetzelfde doel op vakantie gaat; namelijk om gezellig vakantie te vieren met een leuke groep gelijkgestemden!

  1. Wat voor mensen gaan er dan mee?

Ook hier lopen we vaak tegen een vooroordeel aan: mensen die een singlereis boeken zijn zielige geitenwollensokken-types zonder vrienden/familie en omdat ze dus helemaal niemand hebben gaan ze uit pure wanhoop mee op singlereis. Don’t worry! Dit vooroordeel is ook echt achterhaald. De mensen die meegaan zijn mensen die je ook in een gezellige kroeg tegenkomt. En ja, er zit wel eens een nerd tussen en een super hippe hipster, maar alle mensen die meegaan zijn outgoing en vinden het leuk om nieuwe contacten te maken.

  1. Aha, dus toch een verkapte datingreis?

Nee! Nieuwe mensen ontmoeten en daten zijn twee verschillende dingen. Ik ken heel veel mensen die mee zijn gegaan en echt super leuke vriendschappen aan de reizen hebben overgehouden. Zelf vind ik het leukste aan single reizen dat je zo veel verschillende mensen ontmoet. Mensen die je in het dagelijkse leven nooit zou zijn tegengekomen!

  1. Maar ik zou best graag een relatie willen…..kan ik dan beter niet meegaan?

Een nieuwe relatie moet niet de reden zijn om een single reis te boeken. Als je desperate op zoek bent kan je beter je vakantiedagen besteden aan Tinder. Op een single reis kan je uiteraard de liefde van je leven tegen het lijf lopen (we hebben al meerdere huwelijken en baby’s op ons conto staan), maar geniet gewoon van je vakantie en het leuke gezelschap, want daar draait het om tijdens een single reis.

  1. Ik vind het gewoon doodeng om mee te gaan…tips?

Iedereen vindt het altijd even spannend en eng dus maak je geen zorgen: je bent niet de enige! Voor vertrek kan je je medereizigers al leren kennen via besloten Facebookgroepen of gezellige pre-vertrek borrels en dat haalt een stukje spanning weg. Als je daarna eenmaal met je cocktail in het zwembad ligt, dan is de spanning er echt af en kan je gewoon genieten van een heerlijke vakantie!

Bovendien heb ik heb nog nooit van iemand gehoord dat hij/zij spijt had van zijn beslissing om mee te gaan op een single reis. Juist het tegenovergestelde; mensen balen ervan dat ze niet al eerder deze stap hebben gezet!

  1. Maar wat als er niemand is met wie ik een klik heb?

Tsja…dat zou kunnen, maar die kans is echt heel erg klein. Als je met een groep van circa 20 mensen op vakantie gaat dan moet er gewoon wel iemand tussen zitten met wie je een leuke klik hebt. Stel je open voor andere mensen, begin met open vizier aan je single reis en dan komt het allemaal goed!

  1. Ok, ik ben wel redelijk overtuigd, maar welke vakantie moet ik boeken?

Je hebt super veel aanbod op het gebied van single reizen. Verre rondreizen, sportieve vakanties, vakanties voor hoger opgeleide singles, luxe vakanties, wellnessvakanties, weekendjes, et cetera. Kies een vakantie die goed bij jou als persoon past. De kans is dan ook het grootst dat je met gelijkgestemden weggaat en dat jouw eerste single reis een succes wordt! Met de reiswijzer ontdek je het binnen no-time!

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen dat een single reis hartstikke leuk is en dat je het op z’n minst één keer in je leven geprobeerd moet hebben! Op zoek naar inspiratie? Kijk dan bij groepsreizen!

Bron: Vakantieboulevard

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!