romantiek verliefd valentijn reizen

7 wereldse overheerlijke zomerse drankjes

Een cocktail smaakt nergens beter dan onder de zon. Tel daar nog een zeezicht aan de Italiaanse, Braziliaanse of Thaise kust bij op, en je waant je een paar slokken lang in de zevende hemel. Deze drankjes zijn een ticket naar dat paradijselijke gevoel op aarde.

Negroni, Italië
Zoals de naam al doet vermoeden is de negroni een klassieker uit Florence, Italië. De cocktail dankt zijn naam dan ook aan Camillio Negroni, een rijke Toscaanse heer van aanzien, fervent wereldreiziger en bon vivant, die in 1919 voor de eerste maal een met gin aangelengde cocktail Americano bestelde.

Het bitterzoete drankje op basis van rode, Italiaanse vermout, gin en campari is tegenwoordig één van de meest bestelde cocktails ter wereld. Je kunt het kopen in een fles, maar voor een authentieke ervaring laat je hem mixen aan een bar, met een schijfje sinaasappel of een stukje zeste als finishing touch.

Caipirinha, Brazilië

De caipirinha is een Braziliaanse cocktail gemaakt met limoen, cachaça, ijs en suiker. Het drankje maakt deel uit van wat de Brazilianen ‘batidas’ noemen: cocktails bestaande uit fruit en cachaça, een alcoholische drank gebrouwen uit suikerrietsap. De eerste caipirinha’s werden gebruikt als medicijn tegen de griep. De naam van de cocktail is afgeleid van ‘Caipira’, een neerbuigende term waarmee een ongeschoolde plattelandsbewoner wordt aangeduid.

In Brazilië vloeien de caipirinha’s rijkelijk bij traditionele barbecues met familie en vrienden op zondag. Voor toeristen is de cocktail overal te vinden in de cafés aan de Braziliaanse kust en op het strand. Er zijn tal van varianten, zoals de caipifrutas, waaraan cashewvrucht, passievrucht, mango of kiwi is toegevoegd.

Miami Vice, Miami

Politieagent Don Johnson is niet de uitvinder van de Miami Vice-cocktail: het tropische drankje dateert van voor het gelijknamige, populaire misdaaddrama uit de jaren 80. In plaats daarvan deelt de cocktail zijn naam met de stad waar die waarschijnlijk is ontstaan, en nog steeds massaal wordt geserveerd.

De Miami Vice combineert het beste van twee cocktailwerelden: het drankje is een combinatie van een piña colada en een bevroren strawberry daiquiri. De kokoscrème, donkere rum, lichte rum en aardbeien geven de cocktail een heerlijk kitscherige strandbar-factor die je vakantiegevoel een serieuze boost zal geven.

(Virgin) Daiquiri, Cuba

De daiquiri, een cocktail die door de rum, limoen en suiker lijkt op de welgekende mojito, is vernoemd naar Playa Daiquiri, een strand op zo’n 20 km van het centrum van Santiago de Cuba. Deze mix zou uitgevonden zijn door Amerikaanse mijnwerkers die op Cuba werkten tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog. Hun eigen voorraad gin of jenever was op, dus waagden ze zich aan lokaal gestookte rum.

Wie graag de alcohol achterwege laat, zal met veel plezier lurken aan een virgin daiquiri. De mocktail is een bevroren drankje gemaakt van limoen, aardbeien, suiker en ijs. Soms wordt zelfs ananas toegevoegd. Verse ingrediënten zijn een must, want ingeblikt of stroperig fruit maakt het drankje te gesuikerd voor de gemiddelde smaakpapillen.

Gin-Tonic, India

Gin werd voor het eerst samengevoegd met tonic in de achttiende eeuw in het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie in India als middel tegen malaria. De aan de tonic toegevoegde stof kinine hielp tegen de Britten tegen de ziekte. Om de bittere smaak te temperen voegden de Britse officieren een mengsel van water, suiker, limoensap en gin toe.

Tegenwoordig wordt tonicwater zoeter gemengd, en bevat het ook minder kinine, waardoor de smaak minder bitter is. In India moet je voor de degustatie van een Gin-Tonic in Goa zijn, een stukje paradijs met witte zandstranden van wel honderd kilomter. Bij zonsondergang zal de cocktail beslist meer zoet dan bitter smaken.

Siam Sunray, Thailand

Tien jaar geleden werd in Thailand zowaar een ‘nationale cocktail’ uitgevonden: de siam sunray, vernoemd naar de vroegere naam van het land. Het doel van de campagne, met als slogan ‘Thailand in een glas’ was om het tanende toerisme weer te doen stijgen. En ja hoor, het brouwsel wordt sindsdien door heel wat toeristen gesmaakt.

De troebele, witte cocktail is een mix van wodka en typisch-Thaise ingrediënten als kokoslikeur, Thaise pepers, limoenblaadjes en -sap, suiker, citroengras en gember. Het spreekt voor zich dat de fotogenieke cocktail tegen de achtergrond van witte stranden en blauw water jaloersmakende Instagram-foto’s oplevert.

Paloma, Mexico

Wie dagdroomt van Mexicaanse drankjes ziet waarschijnlijk corona’s en margarita’s op z’n netvlies verschijnen. Wacht tot je de paloma (Spaans voor ‘duif’) hebt geproefd: het mengsel van tequila, pompelmoesdrank en een scheut limoen is een match made in heaven. Het is niet voor niets de favoriete cocktail van de lokale Mexicaanse bevolking.

Tequila werd uitgevonden in, jawel, het dorpje Tequila in Mexico. Het is ook de geboorteplaats van de Paloma, die nota bene werd uitgevonden door Javier Delgado Corona. De cocktail wordt ijskoud geserveerd in een glas met een zoutrandje: verfrissender wordt het niet.

Bron: Weekend Knack

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!