7 x gratis stadstoer in steden tijdens je overstap

Toegegeven, een overstap tijdens je vlucht is niet altijd fijn. Maar in deze zeven steden kun je die tijd goed benutten met een gratis citytour. Kun je ongemerkt nóg een stad van je lijstje afstrepen. En zeg nou zelf: alles is toch beter dan urenlang wachten op een harde stoel?

1#  Istanbul

Een van de drukste vliegvelden op het kruispunt tussen Europa en Azië is Ataturk Airport in Istanbul. Heb je een overstap van meer dan zes uur? Kies dan voor de gratis Touristanbul waarmee je vlug een kijkje neemt in de stad en een paar highlights ziet.2# Tokio

2# Tokio

Op Narita Airport in het Japanse Tokio kun je op twee manieren ‘genieten’ van je overstap: highlights bekijken óf winkelen. Twee winkelcentra zijn per trein vanaf het vliegveld te bereiken. Voor deze tours is een speciale desk te vinden op het vliegveld. Je vindt ‘m in terminal 1F en hij heet de Narita Transit Program Counter.

3# Singapore

Op het Changi Airport in Singapore is wachten op je volgende vlucht geen straf: er is een vlindertuin, een ruimte om te gamen en er zijn gratis massagestoelen. Toch liever naar buiten? Dat kan, want Singapore heeft twee gratis stadstours voor reizigers die een overstap hebben van zes uur of meer. Er is een ‘City Sights tour’ die je alle highlights laat zien en een zogenoemde ‘Heritage tour’ die leuke wijkjes aandoet (bijvoorbeeld Klein India).

4# Doha

4# Vlieg je met Qatar Airways? Dan kun je een gratis tour maken door Doha als je een overstap hebt van minstens zes uur. Ook in deze stad kun je de highlights bekijken en het handige is: je krijgt een tijdelijk visum én een flesje water. Je komt het vliegveld na de tour dus makkelijk weer binnen en je blijft goed gehydrateerd (het is en blijft een woestijn).

5#  Seoul

Hoewel je bij de meeste vliegvelden pas een stadstour kunt doen als je overstap zes uur of langer duurt, zijn er vanuit Seouls Incheon Airport al gratis tours wanneer je enkele uren moet wachten. Je kunt kiezen voor een tour langs verschillende tempels of kies voor een rondje langs de highlights van de stad. Ze duren één tot maximaal vijf uur.

6# Taipei

Een overstap van acht uur of langer in Taipei? Duik de stad in met één van de twee gratis tours. Met Tour A bezoek je de Zushih Temple en kun je aardewerk en keramiek shoppen. Tour B maakt een paar korte stops bij Taiwans bekendste plekken, waaronder het hoogte gebouw van het land: Taipei 101.

7# Salt Lake City

Bij een overstap in Salt Lake City kun je het vliegveld al ontvluchten als er twee uur (of meer) tussen je vluchten zit. Je kunt kiezen voor een gratis tour naar het gebied rond Temple Square, maar als je dat niet zo aantrekkelijk vindt, kun je vanaf daar ook prima naar het Utah Museum of Contemporary Art lopen.

Bron: Linda

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!