solo reizen

7 x waarom iedereen een keer solo moet reizen

Wie alleen over de wereld reist, haalt veel meer uit zijn reis en uit het leven. Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je na je studie niet een paar maanden door het buitenland hebt getrokken. Vooral Zuidoost Azië – en dan vooral Laos, Cambodja en Thailand zijn erg populair al dan niet met een goede studievriend(in). Maar er zijn ook reizigers die in hun uppie op avontuur gaan.

Maar waarom zou je eigenlijk alleen op reis gaan? We hebben een aantal onmiskenbare voordelen op een rijtje gezet.

1 Je leert sneller nieuwe interessante mensen kennen

Wie in zijn eentje reist, komt veel eerder in aanraking met medereizigers. Als alleenreizende ben je op jezelf aangewezen, waardoor je bij voorbaat al meer open staat voor contact met je medereizigers. Het is bovendien gemakkelijker om contact te leggen als je in je eentje bent. Wie met een groep bekenden reist is namelijk veel minder benaderbaar voor andere individuele reizigers.

2 Het is makkelijker om er spontane liefdesaffaires op na te houden

Vakantieliefdes zijn haast onmisbaar voor de reiziger die meer dan een paar maanden door het onbekende banjert. Vakantieliefdes zijn echter wel een stuk moeilijker te onderhouden wanneer je niet alleen reist. Je reisgenoot zit immers misschien niet te wachten op dat kleffe gedoe tussen jou en je vakantieliefde, al helemaal als je reisgenoot zelf (nog) niets heeft gescoord. Voor wie alleen reist is dit echter nooit probleem.

3 Je kunt altijd je eigen pad kiezen

Sluit nauw aan bij punt #2. Als je alleen reist kun je altijd je eigen route bepalen, waar je met een groep altijd compromissen moet sluiten op basis van ieders voorkeur. Da’s handig in het geval je iemand tegenkomt – zoals een vakantieliefde – waarmee je wel wat langer had willen optrekken. Of een plek waar je graag wat langer had willen blijven. Alleen reizen leert je niet alleen je eigen koers te bepalen, je mijdt er ook nog eens felle groepsdiscussie mee.

4 Je leert jezelf pas echt goed kennen

Wie alleen reist is vrijwel nooit alleen, maar het komt wel eens voor dat je in situaties terecht komt waar je er alleen voor staat. Dit zijn de momenten waarop je jezelf echt leert kennen. De momenten waarop je alleen bent met je gedachtes, zonder de afleiding van anderen. Deze momenten kunnen heel confronterend zijn, maar de confrontaties leren je meer over jezelf dan je ooit had durven dromen.

5 De mensen thuis en je medereizigers zullen je als veel avontuurlijker beschouwen

De lone traveler kan altijd rekenen op een hoop respect van zijn medereizigers en de mensen thuis. Het heeft iets woest aantrekkelijks voor anderen om alleen te reizen. Hiermee laat je anderen namelijk zien dat je prima voor jezelf kunt zorgen en bovendien erg avontuurlijk bent.

6 Je kunt jezelf beter vermaken

Wie niet hoeft te rekenen op de suggesties en ideeën van een medereiziger, wordt zelf veel assertiever in zijn reisgedrag. Het initiatief moet vaker vanuit jezelf komen, en daardoor wordt je gaandeweg steeds beter in het nemen van initiatief. Helemaal voor mensen die wat onzeker zijn, is het een grote aanrader om eens alleen op reis te gaan.

7 Wie alleen reist leert de uitheemse culturen beter kennen

Bereisde mensen zijn vaak een stuk meer open minded omdat ze langere tijd in contact staan met andere culturen en andere reizigers van overal ter wereld. Deze immersieve socio-culturele ervaring wordt versterkt door het feit dat iemand alleen reist. De alleenreiziger wordt namelijk niet constant herinnerd aan zijn eigen cultuur doordat hij een vriend of vriendin van thuis mee heeft.

Bron: Quote

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!