solo reizen

7 x waarom iedereen een keer solo moet reizen

Wie alleen over de wereld reist, haalt veel meer uit zijn reis en uit het leven. Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je na je studie niet een paar maanden door het buitenland hebt getrokken. Vooral Zuidoost Azië – en dan vooral Laos, Cambodja en Thailand zijn erg populair al dan niet met een goede studievriend(in). Maar er zijn ook reizigers die in hun uppie op avontuur gaan.

Maar waarom zou je eigenlijk alleen op reis gaan? We hebben een aantal onmiskenbare voordelen op een rijtje gezet.

1 Je leert sneller nieuwe interessante mensen kennen

Wie in zijn eentje reist, komt veel eerder in aanraking met medereizigers. Als alleenreizende ben je op jezelf aangewezen, waardoor je bij voorbaat al meer open staat voor contact met je medereizigers. Het is bovendien gemakkelijker om contact te leggen als je in je eentje bent. Wie met een groep bekenden reist is namelijk veel minder benaderbaar voor andere individuele reizigers.

2 Het is makkelijker om er spontane liefdesaffaires op na te houden

Vakantieliefdes zijn haast onmisbaar voor de reiziger die meer dan een paar maanden door het onbekende banjert. Vakantieliefdes zijn echter wel een stuk moeilijker te onderhouden wanneer je niet alleen reist. Je reisgenoot zit immers misschien niet te wachten op dat kleffe gedoe tussen jou en je vakantieliefde, al helemaal als je reisgenoot zelf (nog) niets heeft gescoord. Voor wie alleen reist is dit echter nooit probleem.

3 Je kunt altijd je eigen pad kiezen

Sluit nauw aan bij punt #2. Als je alleen reist kun je altijd je eigen route bepalen, waar je met een groep altijd compromissen moet sluiten op basis van ieders voorkeur. Da’s handig in het geval je iemand tegenkomt – zoals een vakantieliefde – waarmee je wel wat langer had willen optrekken. Of een plek waar je graag wat langer had willen blijven. Alleen reizen leert je niet alleen je eigen koers te bepalen, je mijdt er ook nog eens felle groepsdiscussie mee.

4 Je leert jezelf pas echt goed kennen

Wie alleen reist is vrijwel nooit alleen, maar het komt wel eens voor dat je in situaties terecht komt waar je er alleen voor staat. Dit zijn de momenten waarop je jezelf echt leert kennen. De momenten waarop je alleen bent met je gedachtes, zonder de afleiding van anderen. Deze momenten kunnen heel confronterend zijn, maar de confrontaties leren je meer over jezelf dan je ooit had durven dromen.

5 De mensen thuis en je medereizigers zullen je als veel avontuurlijker beschouwen

De lone traveler kan altijd rekenen op een hoop respect van zijn medereizigers en de mensen thuis. Het heeft iets woest aantrekkelijks voor anderen om alleen te reizen. Hiermee laat je anderen namelijk zien dat je prima voor jezelf kunt zorgen en bovendien erg avontuurlijk bent.

6 Je kunt jezelf beter vermaken

Wie niet hoeft te rekenen op de suggesties en ideeën van een medereiziger, wordt zelf veel assertiever in zijn reisgedrag. Het initiatief moet vaker vanuit jezelf komen, en daardoor wordt je gaandeweg steeds beter in het nemen van initiatief. Helemaal voor mensen die wat onzeker zijn, is het een grote aanrader om eens alleen op reis te gaan.

7 Wie alleen reist leert de uitheemse culturen beter kennen

Bereisde mensen zijn vaak een stuk meer open minded omdat ze langere tijd in contact staan met andere culturen en andere reizigers van overal ter wereld. Deze immersieve socio-culturele ervaring wordt versterkt door het feit dat iemand alleen reist. De alleenreiziger wordt namelijk niet constant herinnerd aan zijn eigen cultuur doordat hij een vriend of vriendin van thuis mee heeft.

Bron: Quote

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!