digitale reisgidsen

70% zet roaming uit tijdens vakantie

De smartphone een, twee, of misschien wel meerdere weken uitzetten? Lastig. Het is én blijft immers hét middel om 24/7 alles met de rest van de wereld te delen en op de voet te volgen.

Wat dat betreft houden wij Nederlanders niet van verrassingen. We willen graag connected zijn en blijven. Dit kan echter wel weer zorgen voor verrassingen op de telefoonrekening, en helemaal na een vakantie. Iets waar Nederlanders zich overigens zich zeer bewust van zijn. Zo wijst onderzoek in opdracht van Tele2 uit dat meer dan 70% van de Nederlanders de roaming optie op het mobieltje tijdens de vakantie uitzet.

Dilemma

Dit is natuurlijk het dilemma van de vakantieganger van nu die niet van onverwachtse buiten-de-bundelkosten kosten houdt. Want een uur niet online, staat gevoelsmatig gelijk aan elkaar een week lang niet zien. Zeker als je leuke posts wil plaatsen vanaf het strand in Rio, of vanaf dat gezellige terrasje in Barcelona. Daarom is het goed om te weten hoe verrassingen voorkomen kunnen worden, voordat bij thuiskomst de telefoonrekening op de mat ploft.

De mobiel thuislaten? Is ook geen oplossing. Althans, zo blijkt uit onderzoek. Er zijn maar weinig Nederlanders die hun mobieltje tijdens de vakantie echt thuis laten. Slechts 13% durft dit aan. Gelukkig zijn er alternatieven! Een optie om extra kosten te voorkomen, is natuurlijk om te zorgen voor een goede wifi-verbinding op je vakantiebestemming. Iets waar meer dan de helft van de Nederlanders speciaal rekening mee houdt wanneer ze de vakantie boeken. Een andere optie is een speciale vakantiebundel, waarvan de kosten vooraf duidelijk zijn. Benieuwd naar andere manieren om verrassingen op de telefoonrekening te voorkomen?

Geen verrassingen

Tele2 speelt daar op in met Tele2 NonStop. Met dit mobiele abonnement kom je niet voor verrassingen te staan. Klanten hebben volledige controle over de kosten van hun mobiele abonnement. Onbeperkt bellen en sms-en naar vaste en mobiele nummers in Nederland in combinatie met een internetbundel naar keuze. Het Tele2 NonStop abonnement bevat geen buiten-de-bundelkosten. Is de internetbundel voor het einde van de maand op, dan kan zeer eenvoudig extra internettegoed worden besteld om te voorkomen dat de internetsnelheid wordt verlaagd. Dus nooit meer een stukje maand over aan het einde van de internetbundel.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!