ligbed inpikken vakantie

8 dingen die bijna iedereen wil doen op vakantie

Zou je het liefst bij het buffet dat laatste stukje taart pakken of vroeg opstaan om dat lekkere ligbed bij het zwembad te ‘reserveren’ voor jezelf maar laat je het uit goed fatsoen achterwege? Deze 8 dingen wil bijna iedereen eigenlijk gewoon doen!

Onderstaande 8 tips die we tegenkwamen op Vrouw van de Telegraaf moedigen je aan om het deze vakantie over een andere boeg te gooien!

Ligbedjes reserveren

Waarom zou je altijd genoegen nemen met een plekje in de schaduw, bij het kinderzwembad en naast de prullenbak waar de wespen af en aan vliegen? Jij hebt ook vakantie! Gun jezelf dat perfecte plekje aan het zwembad en zet schaamteloos je wekker om de handdoek over die ene perfecte strandstoel te draperen.

Gratis toiletartikelen

Het hele badkamerassortiment aan shampoos, douchegels, zeepjes en doucemutsen  in je toilettas kieperen brutaal? Welnee, je betaalt er toch voor!

Het laatste stukje chocoladetaart pakken

‘Misschien wil die mevrouw achter mij dat stukje taart ook wel? Of dat schattige meisje achter in de rij? Nou en, jij wil dat stukje taart ook heel graag. Dus denk eens aan jezelf, schuif hem lekker op je bord en geniet ervan.

Je social media checken

Je hebt ze vast wel eens gezien: vakantiegangers die in de lobby van het hotel enthousiast zwaaien met de smartphone op zoek naar het wifi-signaal. Lach je ze altijd uit, maar zou je diep van binnen het liefst naast ze op de bank ploffen? Wat houdt je tegen? Vakantie gaat immers om plezier maken en doen waar je zin in hebt. Dus als jij zin hebt om je social media te checken, dan doe je dat toch gewoon?

Onzinnige foto’s maken

Een foto van de zoveelste zonsondergang met rieten parasolletjes op de achtergrond, het hoteldiner of van de zongebruinde benen op het strand: stiekem zou je het allemaal vastleggen. Toch laat je je camera in je tas zitten omdat het allemaal nét iets te cliché is. Maar wat is er mis met clichébeeld? Digitaal kan je eindeloos fotograferen en als het niets is, kun je het altijd nog verwijderen. Dus als je het ons vraagt: lekker klikken!

Eten in het hotel

Iedere avond kijk je weer vol verbazing (lees: jaloezie) naar de vakantiegangers die voor de zoveelste avond op rij aanschuiven in het hotel-restaurant, terwijl jij wéér met de kinderen door de straten van dat idyllische plaatsje wandelt op zoek naar dat ene perfecte restaurant waar er voor iedereen iets op de menukaart staat. Kwel jezelf niet langer en blijf gewoon een avondje in het hotel. Het bezorgt je niet alleen veel rust, maar scheelt je ook nog eens in de knip.

Lesje aqua-aerobics

Oud, jong, dik of dun: allemaal staan ze om klokslag tien uur paraat voor een lesje aqua-aerobics. Stiekem zou je heel graag meedoen, maar springen en dansen in het water … in bikini? Natuurlijk! Er is niemand die op je let én niemand die je kent. Dus stap uit je comfortzone en doe lekker een lesje mee.

Lelijke souvenirs kopen

Het klassieke ‘I love …’ T-shirt, sleutelhangers, magneetjes in de vorm van het vakantieland of de enorme theemokken: blijf je er altijd angstvallig bij uit de buurt, maar zou je stiekem allemaal in je koffer willen stoppen? Tover dan die portemonnee uit de tas en vul je koffer. Het is een vakantie, dus niemand zal je vreemd aankijken als je die miniatuur Eiffeltoren afrekent. Echt niet!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!