toe aan vakantie

8 noodsignalen dat jij dringend toe bent aan vakantie

Er wordt dezer dagen te pas en te onpas gesmeten met de oneliner “ik ben zoooo toe aan vakantie”. We denken stiekem allemaal nog net iets meer aanspraak te maken op die welverdiende vakantie dan onze collega’s, maar of dat echt zo is ontdek je hier. Kan jij deze checklist volledig afvinken? Dan wordt het hoog tijd om de koffers te pakken.

1. Ochtendhumeur XXL
Is opstaan altijd al zo’n onoverkomelijke hel geweest? De laatste dagen is de snooze-knop je beste vriend, en eens in de badkamer zou je er een half maandsalaris voor geven om opnieuw onder de wol te kruipen. Wie normaal gezien geen dijk van een ochtendhumeur heeft en nu plots last krijg van wekker-destructieve gevoelens, heeft waarschijnlijk gewoon behoefte aan vakantie.

2. Bewuste Facebookblokkades
Die vrienden op wereldreis, of die familie in Zuid-Frankrijk die jou verleidt met zonovergoten foto’s waar op geen wijntje meer of minder wordt gekeken: met welgemeende excuses, maar die heb je na uren zelfkwelling definitief uit je vriendenlijst verwijderd. In een minder drastische versie: je hebt ervoor gezorgd dat je er voortaan geen meldingen meer van ontvangt. Jaloers? Nee hoor. Maar de periode waarbij je meelevend en met plaatsvervangend plezier al hun foto’s likete is nu écht wel voorbij.

3. Laatste vakantie, exacte wetenschap
Het is veel te lang geleden dat jij nog van een welverdiende vakantie genoten hebt. Dat weet je zeker, want wanneer jij voor het laatst enkele dagen vrij was kan je navertellen in maanden, weken, dagen én uren. Als je er nog maar eens uitgooit dat je “echt toe bent aan vakantie”, laat je regelmatig het zinnetje volgen “want het is al 7 maanden geleden”. (Die “en 2 weken, 3 dagen en 8 uur” laat je er veiligheidshalve maar af, want dat klinkt een beetje geobsedeerd. Maar je wéét het wel).

4. Veelzeggende browsergeschiedenis
Een blik op jouw browsergeschiedenis in Google zegt eigenlijk genoeg. “Last-minute naar de zon”, “Goedkope vliegtickets” en “Het weer online” zijn nog nooit zo vaak opgezocht geweest als de afgelopen weken. Ook het checken van je bankrekening en berekenen welke mogelijkheden dat biedt, behoort tot deze categorie.

5. Alles goed? Nee, ik ben moe!
Op de dagdagelijkse vraag “alles goed?” antwoord jij steevast met “ik ben zó moe”. Ongeacht de context, het uur van de dag of hoe veel je hebt geslapen. Een permanente staat van vermoeidheid heeft je in haar greep, en daar is geen middagdutje of uitslaapsessie in het weekend tegen opgewassen.

6. Niet moe? Ik dacht het wel
Vragen ze jou zelf niet hoe het met je gaat, zal er iemand wel fijntjes opmerken dat je er moe uitziet. Wel bedankt, altijd fijn om dat te horen dat je wallen onder je ogen hebt. Alsof je dat zelf niet wist.

7. De denkbeeldige carrièreswitch
Een regelmatig terugkerende gedachtegang rond deze periode: “Ik word leerkracht. Deze keer meen ik het. Twee maanden zomervakantie en tussendoor nog eens herfst-, kerst-, voorjaar- én paasvakantie? Crimineel gewoon.” Dat je eigenlijk een hekel hebt aan kinderen en geen geduld hebt om zelfs maar iemand uit te leggen hoe een waterkoker werkt, laat je even buiten beschouwing.

8. Crisis
In navolging van nr. 7: plotseling àlles in twijfel trekken. Waar ben ik mee bezig? En waarom? Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik in het leven? Tenzij je van nature bent aangelegd om alles in twijfel te stellen of al een tijdlang een midlifecrisis voelt sluimeren: een vakantie zal je goed doen. Donkere gedachten zullen plaatsmaken voor het lichtvoetige “ah, het leven is mooi!”, en anderen zullen jouw Facebookmeldingen tijdelijk blokkeren wegens te mooie vakantiekiekjes. Geen reden tot paniek dus, wel totdat je jouw vakantie hebt vastgelegd dan.

Heb je nog een beetje inspiratie nodig of wil je weten welke reis nou past bij jou? Check dan snel de reiswijzer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!