toe aan vakantie

8 noodsignalen dat jij dringend toe bent aan vakantie

Er wordt dezer dagen te pas en te onpas gesmeten met de oneliner “ik ben zoooo toe aan vakantie”. We denken stiekem allemaal nog net iets meer aanspraak te maken op die welverdiende vakantie dan onze collega’s, maar of dat echt zo is ontdek je hier. Kan jij deze checklist volledig afvinken? Dan wordt het hoog tijd om de koffers te pakken.

1. Ochtendhumeur XXL
Is opstaan altijd al zo’n onoverkomelijke hel geweest? De laatste dagen is de snooze-knop je beste vriend, en eens in de badkamer zou je er een half maandsalaris voor geven om opnieuw onder de wol te kruipen. Wie normaal gezien geen dijk van een ochtendhumeur heeft en nu plots last krijg van wekker-destructieve gevoelens, heeft waarschijnlijk gewoon behoefte aan vakantie.

2. Bewuste Facebookblokkades
Die vrienden op wereldreis, of die familie in Zuid-Frankrijk die jou verleidt met zonovergoten foto’s waar op geen wijntje meer of minder wordt gekeken: met welgemeende excuses, maar die heb je na uren zelfkwelling definitief uit je vriendenlijst verwijderd. In een minder drastische versie: je hebt ervoor gezorgd dat je er voortaan geen meldingen meer van ontvangt. Jaloers? Nee hoor. Maar de periode waarbij je meelevend en met plaatsvervangend plezier al hun foto’s likete is nu écht wel voorbij.

3. Laatste vakantie, exacte wetenschap
Het is veel te lang geleden dat jij nog van een welverdiende vakantie genoten hebt. Dat weet je zeker, want wanneer jij voor het laatst enkele dagen vrij was kan je navertellen in maanden, weken, dagen én uren. Als je er nog maar eens uitgooit dat je “echt toe bent aan vakantie”, laat je regelmatig het zinnetje volgen “want het is al 7 maanden geleden”. (Die “en 2 weken, 3 dagen en 8 uur” laat je er veiligheidshalve maar af, want dat klinkt een beetje geobsedeerd. Maar je wéét het wel).

4. Veelzeggende browsergeschiedenis
Een blik op jouw browsergeschiedenis in Google zegt eigenlijk genoeg. “Last-minute naar de zon”, “Goedkope vliegtickets” en “Het weer online” zijn nog nooit zo vaak opgezocht geweest als de afgelopen weken. Ook het checken van je bankrekening en berekenen welke mogelijkheden dat biedt, behoort tot deze categorie.

5. Alles goed? Nee, ik ben moe!
Op de dagdagelijkse vraag “alles goed?” antwoord jij steevast met “ik ben zó moe”. Ongeacht de context, het uur van de dag of hoe veel je hebt geslapen. Een permanente staat van vermoeidheid heeft je in haar greep, en daar is geen middagdutje of uitslaapsessie in het weekend tegen opgewassen.

6. Niet moe? Ik dacht het wel
Vragen ze jou zelf niet hoe het met je gaat, zal er iemand wel fijntjes opmerken dat je er moe uitziet. Wel bedankt, altijd fijn om dat te horen dat je wallen onder je ogen hebt. Alsof je dat zelf niet wist.

7. De denkbeeldige carrièreswitch
Een regelmatig terugkerende gedachtegang rond deze periode: “Ik word leerkracht. Deze keer meen ik het. Twee maanden zomervakantie en tussendoor nog eens herfst-, kerst-, voorjaar- én paasvakantie? Crimineel gewoon.” Dat je eigenlijk een hekel hebt aan kinderen en geen geduld hebt om zelfs maar iemand uit te leggen hoe een waterkoker werkt, laat je even buiten beschouwing.

8. Crisis
In navolging van nr. 7: plotseling àlles in twijfel trekken. Waar ben ik mee bezig? En waarom? Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik in het leven? Tenzij je van nature bent aangelegd om alles in twijfel te stellen of al een tijdlang een midlifecrisis voelt sluimeren: een vakantie zal je goed doen. Donkere gedachten zullen plaatsmaken voor het lichtvoetige “ah, het leven is mooi!”, en anderen zullen jouw Facebookmeldingen tijdelijk blokkeren wegens te mooie vakantiekiekjes. Geen reden tot paniek dus, wel totdat je jouw vakantie hebt vastgelegd dan.

Heb je nog een beetje inspiratie nodig of wil je weten welke reis nou past bij jou? Check dan snel de reiswijzer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!