10 bijzondere bestemmingen

8 slimme tips om het maximale uit je vakantie te halen

Ben al aan over je volgende vakantie aan het dromen maar vind je het moeilijk om los te koppelen van je werk? Wanneer je op vakantie gaat is het wel zo belangrijk om je werk echt los te kunnen laten. Mensen die dit moeilijk vinden komen pas halverwege de vakantie ‘los’ van het werk en dan is de vakantie voorbij voordat je er erg in hebt en dat is zonde!

Dus hoe haal je het maximale uit je volgende vakantie. Wij geven je 8 slimme tips!

1) Maak je geen zorgen over hoe het zal zijn na je vakantie

Voor de vakantie maak je er werk van je mailbox uit op te schonen en je bureau op te ruimen in de hoop van met een schone lei te beginnen na de vakantie. Maar besef wel: wat je ook doet: er is altijd genoeg werk om terug naar toe te keren na je vakantie. Weeg af of het voor jou voordelen heeft. Kunnen je collega’s niet verder omdat jij iets niet hebt afgewerkt, of rekenen mensen op jouw antwoord, dan doe je het uiteraard wel. Maar kies de juiste dingen en begin lang genoeg voor je vakantie met het afwerken van een prioriteitenlijstje.

2) Wees niet te bereikbaar

Het is heel collegiaal om mails te blijven beantwoorden of regelmatig in te bellen, maar dan laat je het werk niet los. En je collega’s lossen ook niets zelf op, maar leggen hun problemen gewoon aan jou voor. Dan kan je net zo goed niet op vakantie gaan…. Dus  doe jezelf een plezier en maak jezelf even onbereikbaar.

3) Oefen je ‘vakantiemodus’

Lees ’s avonds geen mails meer, zet je telefoon eens uit of op zijn minst op stil, ga eens uitgebreid lunchen of een wandeling maken. Oefen ‘weg zijn van het werk’.

4) Temper de verwachtingen

Te veel verwachten van de vakantie (en mooi weer en toffe activiteiten en veel tijd om te lezen en een perfecte reis en en en…) zet je ook meteen weer onder de stress. Onverwachte gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Verwacht geen perfectie, en wind je niet op als het misloopt. Eén tegenslag betekent niet dat de hele vakantie in het water ligt! Aanvaard het, en sta er niet bij stil. Neem een boek, maak een wandeling, zet een lekker muziekje op en ontspan.

5) Vakantie is vakantie

Vakantie is niet hetzelfde als werken op een andere locatie. Vermijd lezen van e-mails, beluisteren van voicemails of ‘snel snel’ nog iets fixen.

6) Ga anders om met je telefoon

Natuurlijk, smartphones zijn niet weg te denken, maar door ze anders te gebruiken vermijd je het teveel in de verleiding komen. Zet het automatisch binnenhalen van de mails af, zet het geluid uit en laat hem ‘oeps’ binnen liggen als je naar het strand vertrekt.

7)  Plan een activiteit

Het vooruitzicht niets (of weinig) te doen hebben, kan mensen ook stress bezorgen. Door een activiteit te plannen, neem je (een deel van) de stress weg. Opgelet voor het doorslaan van de schaal: elke dag propvol plannen is ook niet de ontspanning waar je naar op zoek bent.

8) Alles komt goed

Het is misschien pijnlijk voor het ego, maar toch waar: alles komt goed, ook zonder jou op het werk. Laat het los, gun jezelf de tijd vrijaf. En dan kan je er met dubbele energie weer tegenaan als je terugkomt. Bij een dag tegenslag, heb je toffe vakantieherinneringen en -foto’s om bij weg te dromen, en geen ‘vakantie’ waarbij je je alleen het scherm van je gsm herinnert…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!