reistrends 2016

8 tips om ook super goedkope vliegtickets te bemachtigen

Is het slecht weer of zit je in een dipje? Dan kijk je vast verlangend uit naar en leuke stedentrip of lekkere zonvakantie. Alleen of met je beste vriend(in), als je maar weg kan! Maar zodra je op zoek gaat naar een paar goedkope vliegtickets zakt de moed je alweer in de schoenen. Die prijzen!

Goedkope vliegtickets boeken?

Omdat jij zo goedkoop mogelijk op vakantie wil kan je vast wel een paar handige tips gebruiken om die broodnodige trip alsnog voor elkaar te boksen. Om een goedkoop vliegticket te kunnen bemachtigen moet je rekening houden met een aantal dingen.

Met deze 8 tips lukt het jou ook!

Tip 1. Flexibiliteit. Niet altijd makkelijk al je ook nog rekening moet houden met je werkgever en de agenda van je vriend(in) maar door een dagje eerder of juist later te vertrekken kan de prijs van je vliegticket enorm variëren. Dat geldt ook voor de luchthaven van waar je vertrekt. Door te vliegen vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf kan je soms heel veel geld besparen.

Tip 2. Vergelijkende warenonderzoek. Het lig misschien voor de hand, maar kijk en vergelijk op meerdere sites om te kijken wat de beste prijs voor een vliegtickets is. Het gaat niet alleen om vergelijkingssites maar kijk ook eens op de websites van de airlines zelf. De laagste prijs vinden is best een klusje en vraagt tijd en energie!

Tip 3. Boek niet té vroeg. De prijzen van vliegtickets zijn het meest voordelig in 6 tot 8 weken voor je wilt vertrekken.

Tip. 4. Boek niet te laat. Boek dus ook niet te laat, zoals een week of een paar dagen van te voren want dan zijn de prijzen vaak op zijn hoogst.

Tip 5. Dinsdagmiddag boeken. Airlines starten vaak op maandag met hun aanbiedingen en de concurrenten spelen hier iets later op in. Het gevolg is dat op dinsdagmiddag rond een uur of 15.00 de goedkoopste tickets online staan. Hét moment om je slag te slaan!

Tip 6. Alerts. Op verschillende websites voor vliegtickets kun je een alert aanzetten van aanbiedingen van jouw favoriete bestemmingen. Zo hoef je niet iedere dag al die sites af te lopen maar ontvang je vanzelf een mailtje als er voor jou een interessante aanbieding is.

Tip. 7. Geen retourtje. Niet dat je op je vakantiebestemming moet blijven 😉 maar in veel gevallen is een retourtje boeken duurder dan twee keer een enkele reis. Het is soms oom slim om met de ene maatschappij heen en een andere terug te vliegen. Zo bespaar je soms weer een hoop geld.

Tip. 8. Verschillende computers. Boekingssites weten precies wanneer jij hun website hebt bezocht. Wanneer je op een later moment terugkomt om te boeken, zal je zien dat de prijzen hoger zijn geworden. Zoek en boek daarom met verschillende computers zodat je op die manier niet alsnog teveel geld kwijt bent!

Extra tip: ook nog de laagste prijs betalen voor dat schattige hotelletje dat je hebt gevonden? Zoek ‘m even op bij Trivago en dan zie je meteen bij welke aanbieder je hem kan boeken voor het minste geld.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!