reistrends 2016

8 tips om ook super goedkope vliegtickets te bemachtigen

Is het slecht weer of zit je in een dipje? Dan kijk je vast verlangend uit naar en leuke stedentrip of lekkere zonvakantie. Alleen of met je beste vriend(in), als je maar weg kan! Maar zodra je op zoek gaat naar een paar goedkope vliegtickets zakt de moed je alweer in de schoenen. Die prijzen!

Goedkope vliegtickets boeken?

Omdat jij zo goedkoop mogelijk op vakantie wil kan je vast wel een paar handige tips gebruiken om die broodnodige trip alsnog voor elkaar te boksen. Om een goedkoop vliegticket te kunnen bemachtigen moet je rekening houden met een aantal dingen.

Met deze 8 tips lukt het jou ook!

Tip 1. Flexibiliteit. Niet altijd makkelijk al je ook nog rekening moet houden met je werkgever en de agenda van je vriend(in) maar door een dagje eerder of juist later te vertrekken kan de prijs van je vliegticket enorm variëren. Dat geldt ook voor de luchthaven van waar je vertrekt. Door te vliegen vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf kan je soms heel veel geld besparen.

Tip 2. Vergelijkende warenonderzoek. Het lig misschien voor de hand, maar kijk en vergelijk op meerdere sites om te kijken wat de beste prijs voor een vliegtickets is. Het gaat niet alleen om vergelijkingssites maar kijk ook eens op de websites van de airlines zelf. De laagste prijs vinden is best een klusje en vraagt tijd en energie!

Tip 3. Boek niet té vroeg. De prijzen van vliegtickets zijn het meest voordelig in 6 tot 8 weken voor je wilt vertrekken.

Tip. 4. Boek niet te laat. Boek dus ook niet te laat, zoals een week of een paar dagen van te voren want dan zijn de prijzen vaak op zijn hoogst.

Tip 5. Dinsdagmiddag boeken. Airlines starten vaak op maandag met hun aanbiedingen en de concurrenten spelen hier iets later op in. Het gevolg is dat op dinsdagmiddag rond een uur of 15.00 de goedkoopste tickets online staan. Hét moment om je slag te slaan!

Tip 6. Alerts. Op verschillende websites voor vliegtickets kun je een alert aanzetten van aanbiedingen van jouw favoriete bestemmingen. Zo hoef je niet iedere dag al die sites af te lopen maar ontvang je vanzelf een mailtje als er voor jou een interessante aanbieding is.

Tip. 7. Geen retourtje. Niet dat je op je vakantiebestemming moet blijven 😉 maar in veel gevallen is een retourtje boeken duurder dan twee keer een enkele reis. Het is soms oom slim om met de ene maatschappij heen en een andere terug te vliegen. Zo bespaar je soms weer een hoop geld.

Tip. 8. Verschillende computers. Boekingssites weten precies wanneer jij hun website hebt bezocht. Wanneer je op een later moment terugkomt om te boeken, zal je zien dat de prijzen hoger zijn geworden. Zoek en boek daarom met verschillende computers zodat je op die manier niet alsnog teveel geld kwijt bent!

Extra tip: ook nog de laagste prijs betalen voor dat schattige hotelletje dat je hebt gevonden? Zoek ‘m even op bij Trivago en dan zie je meteen bij welke aanbieder je hem kan boeken voor het minste geld.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!