reis avontuur singles

8 tips: overweldigend Jordanië

Wil je als single op reis, maar ditmaal eens wat anders dan anders? Dan stellen we je graag voor aan Jordanië. Een prachtig land met vele prachtige bezienswaardigheden. Samen met een gezellige groep nieuwsgierige singles en uitstekende reisbegeleiding ontdek je vast een aantal van deze 8 overweldigende highlights!

1. Amman
De moderne hoofdstad van Jordanië is een van de oudste bewoonde plaatsen in de wereld. Recente opgravingen hebben huizen en torens blootgelegd, waarvan men schat dat ze gebouwd zijn gedurende het Stenen tijdperk. De moderne geschiedenis van Amman begon laat in de 19e eeuw, wanneer de Ottomanen zich vestigden in een kolonie van emigranten in 1878. Bezienswaardigheden in Amman zijn: De Citadel, de Tempels van Hercules, de Byzantijnse kerk, het Umayyad Paleis Complex, het Romeinse Theater en de Grote Hussein Moskee.

2. Jerash
Dit een prachtig bewaard gebleven Romeinse stad, die waarschijnlijk al sinds de Neolithische tijden bewoond was. Dit theater werd gebouwd in de 1ste eeuw met plaats voor 5000 toeschouwers en het wordt nog steeds gebruikt tijdens het jaarlijkse Jerash Festival, waarbij artiesten vanuit de hele wereld optredens verzorgen gedurende 3 weken in juli en augustus. Het grootste gebouw, midden in het centrum van de stad, is de tempel van Artemis. Jerash is één van de vele door de Romeinen gestichte steden in het gebied rond de Middellandse zee, dat loopt van Marokko tot Turkije.

3. Mount Nebo
Dit is de begraafplaats van Mozes en daarom ook een van de heiligste plaatsen in Jordanië. Boven op de berg heeft men een prachtig uitzicht over Palestina en de Dode Zee. In de verte kan men zelfs Israël zien.  Franse monniken hebben op deze plek de ruïnes van een kerk uit de zesde eeuw opgegraven. Men gelooft dat ze gebouwd werd op de begraafplaats van Mozes en men kan hier mozaïeken uit de 6de eeuw bekijken.

4. De Dode Zee
De Dode Zee ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau en is hierdoor het laagste punt op aarde. In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%. Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten die, 2000 jaar geleden, als één van de eerste erkend werden door Herodes de Grote. Iedereen en alles blijft hier drijven door het hoge zoutgehalte.

5. Kerak
De schitterende kruisvaarders burcht van Kerak werd gebouwd in 1142 op overblijfselen van een oude citadel die dateert uit de tijd van de Nabataeers. De Christelijke inwoners van Kerak konden binnen de muren van de burcht bescherming zoeken als de stad aangevallen werd. Het was pas eind 1188 dat Kerak zich, na een bezetting van meer dan een jaar, overgaf aan de Moslims.Het overgrote deel van de huidige inwoners is nu nog steeds Christen.

6. Petra
Dit is de mooiste plaats van Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten, en daarom is het nu ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Iets waarvoor de hele lokale bevolking zich enorm heeft ingezet.  Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rotsen. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in de gele, grijze en roze zandsteen. De geschiedenis van Petra gaat vele eeuwen terug en verschillende volkeren maken deel uit van deze zeer bewogen geschiedenis, maar het zijn de Nabateeërs, die deze prachtige stad hebben achtergelaten om te bewonderen.

7. Wadi Rum
Wadi Rum, in het Zuidwesten van Jordanië, is één van de mooiste “woestijnen” ter wereld met z’n schitterende vergezichten, enorme rotspartijen, een vallei in zandsteen en graniet en natuurlijk heel veel zand in ontelbare kleuren. De schoonheid van Wadi Rum moet men zelf ervaren, geen enkele beschrijving doet recht aan dit schitterende gebied.  De vallei is al vanaf de prehistorie door diverse volkeren bewoond. Vooral de Nabateeërs hebben hier veel nagelaten in de vorm van muurschilderingen en tempels. Nu wonen nog steeds enkele Bedoeïenenstammen in het gebied in hun typische tenten.

8. Aqaba
In de Golf van Aqaba bevindt zich de enige haven van Jordanië. Omringd door ruige, hoekige bergtoppen die in de loop van de dag subtiel van kleur veranderen, de mooie zandstranden, het kristal heldere water, het overvloedige onderwaterleven en aangename klimaat maken de stad, gedurende het hele jaar, tot een ideale locatie om te duiken, te snorkelen en genieten van andere watersporten. De temperatuur is er ook in de winter erg aangenaam.  In de zomer is het er heet met een hoge vochtigheidsgraad maar dan biedt de zee verkoeling.

Op reis naar Jordanië kan op 4 april 2105 met Sawadee Reizen. Maar ook Singlemaarnietalleen biedt rondreizen voor singles naar Jordanië aan.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!