lastminute zomervakantie singles

8 tips voor een ultra goedkope zomervakantie

Niet iedereen heeft genoeg geld om op vakantie te gaan. Toch hoef je niet thuis te blijven zitten. Er zijn allerlei manieren om leuke dingen te doen zónder veel geld uit te geven. Samen met het (Nibud) heeft RTL nieuws een aantal handige tips op een rijtje gezet. Lees ze goed door en wie weet heb je toch nog een hele fijne, mooie of bijzondere vakantie.

1. Gratis festivals

Elke stad of dorp organiseert in de zomer attracties, van popfestivals tot sportweken, waar je gratis naar toe kan. Informeer bij de gemeente of hou de huis-aan-huis bladen in de gaten. Ga bijvoorbeeld naar de website van je gemeente of die van een andere leuke plaats. Veel activiteiten staan vaak al maanden van te voren opgesomd.

2. Veel tips in de bibliotheek

Je kunt ook denken aan uitstapjes naar natuurgebieden of andere gratis uitjes. Veel ideeën doe je op in de bibliotheek. Het boek ‘Nederland voor nop’ somt een heleboel leuke uitjes op. In de bieb liggen vaak per provincie nog wel meer boekjes voor toeristen, met soms erg leuke tips.

3. Ruil van huis

Ruil eens een tijdje van huis met vrienden of familieleden. Zo gek is dat niet. Er zijn zelfs officiële organisatie waarbij je je kan aansluiten om aan huizenruil te doen. Dit kan ook wereldwijd.

4. Ruil van bank

Al jaren populair onder rugzaktoeristen met een kleine beurs: Couch surfen. Meer dan twee miljoen mensen over de hele wereld bieden op de website couchsurfing.org hun bank (of een bed) aan om op te logeren. Soms biedt de gastheer of gastvrouw je ook nog een rondleiding door de stad.

5. Ga toch fietsen!

Ga wandelen of fietsen, dat kost bijna niets. Er zijn gidsen vol met mooie tochten. Je kan je ook aansluiten bij groepen. Zwemmen kan ook goedkoop, als je een meer of zee opzoekt in plaats van een zwembad.

6. Bespaar op eten en drinken bij uitstapjes

Neem bij uitstapjes je eigen eten en drinken en lekkers mee. Vermijd dure terrasjes, maar zoek een bankje of neem een kleedje mee en zoek een park op. Koop een ijsje bij de supermarkt in plaats van bij een duurdere snackbar of ijssalon.

7. Word vakantiebegeleider

Word vrijwilliger bij vakanties voor ouderen of invaliden, je bent nuttig bezig en hebt zelf ook meteen vakantie. Voor kinderen worden vaak goedkoop allerlei kinderkampen georganiseerd, als je zelf in de organisatie gaat heb jij ook een aparte vakantie-ervaring.

8. Zoek naar ideeën op internet

Op internet vind je een schat aan informatie over gratis doe-dingen. Surf rond voor ideeën en ontdek wat er bij jou in de buurt te doen is. Op de site van de Gids Betaalbare Vakanties staan veel voorbeelden. 

Bron: RTL

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!