toe aan vakantie

8 tips voor een verbrande huid

Zoals het goede, ouder spreekwoord luidt: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Ondanks het smeren toch verbrand? Met deze tips ben je sneller van je rode, geïrriteerde huid af.

Verkoeling
Neem een verkoelend (niet ijskoud, maar lauw water) bad of douche zonder badschuim en met ingrediënten als lavendelolie en bakingsoda. Of koel je huid met lauw-koude doeken. Dat verlicht de pijn en gaat roodheid en irritatie tegen, zo laat Gezondheidsnet weten.

Pijnstillers
Heel erg verbrand? Neem dan een aspirine of ibuprofen. Deze pijnstillers werken pijnstillend en gaan ontstekingen in de huid tegen.

Koelkast
Aftersun is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een vuurrode huid, maar wist je ook al dat het helpt om de fles in de koelkast te leggen? Dit heeft een extra verkoelend effect. Kies voor een aftersun met aloë vera om de roodheid en irritatie tegen te gaan.

Yoghurt
Geen aftersun in huis? De meest voorkomende tip op Oma Weet Raad is om karnemelk of yoghurt op de huid te smeren voor hetzelfde verkoelende effect.

Kalamijn
Wil je je verbrande huid reinigen? Kies dan voor een reiniging die kalamijn bevat. Dit zachtroze poeder bevat zinkoxide, dat wordt gebruikt in ontsmettingsmiddel en medische zalven. Ook dat heeft een verkoelende werking en vermindert roodheid en irritaties. Volgens Womens Health is Lush Fresh Farmacy reiniger (€8,70) een perfect middel bij een verbrande huid.

Geen olie
Gebruik geen producten waarin olie is verwerkt, zoals bodylotion. Deze vormen een isolerende laag op je huid, waardoor de warmte in je huid blijft in plaats van eruit gaat.

Hydrateer
Een verbrande huid kan leiden tot uitdroging. Zorg daarom dat je voldoende water drinkt.

Lichte kleding
Draag lichte kleding die niet knelt of schuurt om irritatie te voorkomen. Zorg ook dat je zoveel mogelijk de verbrande plaatsen bedekt voordat je de deur uitgaat.

Bron: Glamour

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!