vakantie tips 50+ singles

8 vakantietips voor 50+ singles

De alleenstaande vijftiger is hot! De carrière is gemaakt, de kinderen zijn al groot, er is vaak voldoende geld en met een flinke dosis levenservaring weten ze precies wie ze zijn en wat ze willen. Reizen is een van de geneugten van het  goede leven, zo ook voor de 50+ single. De reisbranche biedt deze singles dan ook voldoende mogelijkheden om op ontdekkingsreis te gaan en gelijkgestemden te ontmoeten. Wij geven je de leukste even mee.

1.       Culinaire reizen

Ben jij ook een echte Bourgondiër? Zet al je zintuigen aan het werk en boek een culinaire vakantie. Niks zo lekker als proeven, ruiken en vooral genieten van andere smaken en culturen. Dit alles doe je op een culinaire reis, samen met singles die net als jij een heuse liefde hebben opgevat voor alle goede dingen des levens.  Djoser biedt enkele culinaire themareizen naar verre oorden en Kras reizen neemt je mee op culinaire expeditie binnen Europa.

2.       Fotoreizen

Is fotografie een van je hobby’s? Dan is de vakantie bij uitstek the place tot be om prachtige plaatjes te schieten. Op dit type reizen ligt het tempo iets langzamer zodat je voldoende tijd hebt voor dat prachtige shot bij zonsondergang. De reis begeleiding bestaat vaak uit ervaren fotograven zodat je ter plekke de beste tips krijgt. Dit wordt vast een vakantie om nooit te vergeten! Sawadee Puur Vakantie heeft reizen naar Marokko, Azië, Midden en Zuid Amerika  maar ook SNP biedt prachtige fotografiereizen naar bijvoorbeeld Spanje, Griekenland, Bulgarije, Italië.

3.       Zeilvakanties

Met je wind in de haren en de zon op je gezicht is het goed toeven op het water. Ben je dol op zeilen en doe je niks liever dan je vrije tijd in goed gezelschap op een boot doorbrengen dan ben je bij deze organisaties vast helemaal op je plek. Gegarandeerd mooi weer en een heerlijke zeilvakantie heb je in de Algarve en boek je bij Allaboard. Liever wat dichter bij huis blijven? Dan ben je bij De Bonte Koe in uitstekende handen. Ook Fox vakanties heeft soms mooie zeilreizen op het programma staan.

4.       Wandelvakanties

Ben je een heuse avonturier en kijk je enorm uit naar het moment dat je jouw wandelschoenen uit de kast mag trekken voor een heerlijke wandelvakantie? Voor de echte globetrotters heeft Adventure 50 Plus prachtige wandelreizen door de Himalaya of het Andes gebergte.  Lekker wandelen is fijn als de anderen in de groep min of meer hetzelfde niveau hebben. Bij SNP reizen hebben ze hier iets op bedacht door per reis aan te geven of het voor beginners of gevorderden is. Ze bieden wandelreizen naar tal van prachtige bestemmingen binnen en buiten Europa.

5.       Cultuurvakanties

Ben je een heuse cultuurfanaat en bezoek je graag mooie oude steden en landen met een rijke historie? Dan is een cultuurreis echt iets voor jou. SRC vakanties heeft een zeer uitgebreid aanbod . Wil je behalve cultuur snuiven ook een andere taal machtig worden dan zijn de vakanties van StudyTravel een uitkomst.

6.       Singlescruise

Het grote water op maar dan lekker luieren, steden bezoeken en jezelf lekker laten animeren en verwennen? Cruises voor singles worden steeds populairder en dat is niet voor niets.  Kras Reizen heeft een mooie cruise voor alleenstaanden in het Middellandse Zee gebied maar ook naar de Noorse Fjorden.  Ook One2Gether Travel biedt singles van boven de vijftig aantrekkelijke cruises naar bijvoorbeeld de Griekse Eilanden.

7.       Safari reizen

Samen op safari klinkt geweldig en dat is het ook. Samen met andere alleenstaanden ga je een prachtig avontuur tegemoet. Je wordt vast overweldigd door de schitterende natuur en de wilde dieren benemen je de adem hopelijk niet van angst maar wel door hun schoonheid. Baobab is een van de organisaties die je meeneemt om dit alles met eigen ogen te aanschouwen.  Ook Kras Reizen heeft geregeld avontuurlijke reizen op het programma staan.

8.       Duikreizen

Is duiken je lust en je leven? Dan kies je natuurlijk voor een prachtige duikvakantie. Wel zo leuk om dit met een gezelschap te doen die jouw passie met je deelt en waarmee je al je vondsten kunt bespreken. Er zijn speciale duikreizen voor vijftig plus singles die je naar prachtige bestemmingen brengen.

Voordat je aan het boeken en inpakken slaat, nog even een paar nuttige tips:

– Is het de eerste keer dat je na een lange relatie overweegt om met een groep singles op reis te gaan en twijfel je of het wel bij je past? Boek dan eerst een weekendje weg als test.

– Een reis, zeker een actieve of verre reis laat oneindig veel indrukken achter. Koop een reisdagboekje en noteer je ervaringen, ook de minder fijne. Zo weet je voor een volgende vakantie waar je extra aandacht aan wilt besteden en wat je wilt voorkomen.

– Veel reisorganisaties hebben een reisforum voor de deelnemers van een bepaalde groepsreis. Maak hier gebruik van, probeer iedereen vooraf een beetje te leren kennen zodat je een gevoel krijgt wat voor vlees je in de kuip hebt tijdens de reis.

– Ben je bang dat je na al die gezelligheid in een gat valt als je weer thuis komt? Plan dan iets leuks een paar dagen na thuiskomst met je beste vriend(en). Meteen een mooi moment om de kersverse vakantieverhalen te delen!

Meer leuke reizen voor 50+ singles vind je in deze rubriek.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!