anti mug tip

8 weken geen onveilige seks na reis zika-gebied

Wie terugkomt uit gebieden waar het zika-virus heerst, doet er verstandig aan om de eerste twee maanden na terugkomst geen onbeschermde seks te hebben. Dat adviseerde de wereldgezondheidsorganisatie WHO afgelopen dinsdag.

Zika Virus

Het zika-virus, wat mogelijk gevaarlijk kan zijn voor ongeboren kinderen, is niet alleen via muggen maar ook via seksueel contact overdraagbaar. De WHO adviseerde al om vier weken na terugkomst uit zika-gebied geen onbeschermde seks te hebben, maar met het huidige advies wordt die periode verdubbeld.

Vrouwen zwanger

Vrouwen die graag zwanger willen raken, wordt geadviseerd om daar tot minstens zes maanden mee te wachten als hun partner symptomen van het zika-virus vertoont. Het virus komt voor in grote delen van Latijns- en Midden-Amerika.

zika virus

zika mug virus

Olympische spelen

Eerder deze week werd bekend dat  zo’n 150 deskundigen uit de medische wereld een brief hebben gestuurd naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarin ze ervoor pleiten de Olympische Spelen uit te stellen of te verplaatsen vanwege het zika-virus.

De deskundigen zijn bang dat de komst van honderdduizenden mensen naar de Spelen in Rio de Janeiro zal leiden tot meer baby’s met hersenbeschadiging en de verspreiding van het zika-virus wereldwijd zal versnellen.

Tijgermug

Het zika-virus kan volgens onderzoekers bij ongeboren kinderen de hersenaandoening microcefalie veroorzaken, een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de schedel van de baby te klein blijft. Het virus wordt verspreid door de tijgermug.

WHO heeft een website gemaakt om atleten en bezoekers actief te informeren over het zika virus en wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze besmet raken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!