naam vrouwen Japan

8 x gedragsregels in Japan

Japan, het land van de rijzende zon! Misschien ben je er al ooit eens geweest of kijk je verlangend uit naar het moment dat je mag afreizen, hoe dan ook, in Japan hebben ze natuurlijk zo hun eigen ongeschreven wetten. Deze 8 zijn de moeite om te onthouden waard.

1. Beestje niet bij de naam

De schroomvallige Japanners noemen vooral de vrouwelijke genitaliën nooit bij de naam. Ze spreken van ‘asoko’, dat zoiets als ‘daar’ betekent. En bijna iedereen weet dan wat er wordt bedoeld.

2. Links lopen

In Japan lopen voetgangers net zo strak aan de linkerkant op het trottoir als automobilisten dat doen op de weg. Het zal je vast geen moeite kosten om met ze mee te lopen, maar het is maar dat je het weet!

3. Zoenen verboden

Iemand drie dikke zoenen geven, dat doen we alleen in Nederland. In Japan geen drie zoenen ter begroeting, zelfs geen handdruk! In Japan ben je nogal een ‘hentai’ (mafkees) als je de ander onnodig aanraakt. Japanners buigen naar elkaar.

4. Geen fooi geven

Niemand geeft een fooi. Het zorgt alleen maar voor verwarring. Grote kans dat als je toch geld achterlaat op je tafeltje de serveerster je achter na rent om het terug te geven.

5. Publiekelijk je neus snuiten

Japanners haten het om hun neus te snuiten in het openbaar. Of nog erger: dat ze het anderen zien doen. Continu de neus ophalen mag dan weer wel. Moet je echt snuiten, ga dan even naar het toilet.

6. Sojasaus

Doe nooit in het openbaar sojasaus over de rijst. De kok zal diep beledigd zijn. Maar mocht je dat stiekem toch lekkerder vinden, dip dan bijvoorbeeld groenten in de saus en eet de rijst er achteraan, zodat je het toch nog proeft.

7. Benen over elkaar

Japanners zitten vaak met hun benen strak tegen elkaar aan. Ze doen ze niet losjes over elkaar heen. Dat is meestal te informeel en ongepast.

8. Op straat eten

Eten doen de Japanners met aandacht en met respect voor het voedsel. Daar ga je dus even bij zitten. Je eet niet al lopend over straat.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!