9 wervelende herfstbreaks in India en Canada

Bontgekleurde bossen, betoverende meren en bijzondere festivals. De herfst is een feest voor het oog in India en Canada en hét seizoen om eropuit te trekken in de natuur. Daarom: 9 wervelende herfstbreaks naar het kleurrijke land van de heilige steden en dat van de Maple Leaf.

1# Kullu Dussehra festival in Himachal Pradesh
Met Dashera, regionaal ook wel Dussehra genoemd, wordt de overwinning van het goede over het kwaad door heel India gevierd. Een van de grootste vieringen is die in de majestueuze Kullu Valley bij Himachal Pradesh in Noord-India, vanaf 30 september, 10 dagen lang. Reserveer naast het zien van de rituelen tijd voor het internationaal Folkfestival dat in oktober op de agenda staat. De kleurrijke herfstnatuur zie je vanaf een raft op de rivier de Beas of met een georganiseerde trekking door de bergen, beginnend in Manali.

2# Peanut Festival en het Cubbon Park in Bangalore
Vanaf 29 oktober vliegt Jet Airways dagelijks vanaf Amsterdam naar Bangalore. Als je dan toch naar deze IT- en tuinenstad reist, doe het dan in november wanneer Kadalekei Parishe of het Peanut Festival plaatsvindt. Honderden boeren offeren dan de eerste pindaopbrengst aan Dodda Basavana in de Nandi of Bull Temple op de laatste maandag van de Hindoemaand Kartik, 28 november op onze kalender. De pinda’s die na het ritueel overblijven worden verkocht, in gedopte, gezouten en geroosterde vorm. Ook niet missen: shoppen op de chaotische Brigade Road, relaxen in het groene Cubbon Park en de natuur zien bij de Nandi Hills 60 km buiten de stad. Magisch mooie groepsreizen naar India ontdek je hier.

3# Zeldzame vogels spotten in Bharatpur
November is de maand bij uitstek om vogels te kijken in Bharatpur en dan met name in het Nationaal Park Keoladeo. In dit park leven zo’n 230 vogelsoorten waarvan een aantal heel zeldzame zoals de Siberische kraanvogel. Andere vogels die je er spot zijn onder meer pelikanen, kwikstaarten, ganzen en piepers die er neerstrijken om te overwinteren. Het park is al wandelend, fietsend, per fiets-riksja of tonga (paard en wagen) te doorkruisen. Dichtstbijzijnde steden zijn Delhi en Jaipur.

4# Lodhi Gardens en het Diwali festival in Delhi
In India heet de herfst ook wel post-moesson. Het maakt dat de parken in Delhi groen zijn en de temperaturen met 20 tot 30 graden C aangenaam. Maak herfstwandelingen door de Lodhi Gardens en het Asola Bhatti wildlife sanctuary in het zuiden van de stad en zie de toren Qutb Minar, werelderfgoed. Ben je er rond 19 oktober 2017, pak dan het Diwali Festival mee. Tijdens dit mystieke lichtfestival zijn alle huizen verlicht door honderdduizenden brandende diyas, kleine olielampen.

5# Viering Guru Nanak Jayanti bij Gouden Tempel in Amritsar
Geen beter moment om de tempel Harmandir Sahib, voorheen bekend als de Gouden Tempel, in Amritsar te bezoeken dan tijdens Guru Nanak Jayanti op 4 november 2017. Op die dag (datum is ieder jaar anders) vieren de Sikh de geboorte van de eerste Sikh-goeroe, Guru Nanak. Een spirituele dag vol tradities, kleur en licht tegen de achtergrond van een van de wonderen van India aan het heilige Sarovar meer.

#6. Herfsthike bij Har Ki Doon-vallei in de Himalaya
Strakblauwe luchten en het verkleurende landschap maken een herfsthike in de Himalaya tot een bijzondere belevenis. Beginnende bergwandelaars kiezen vaak voor de 67 km lange Har ki Doon-trekking door de weelderige vallei Har Ki Doon aan de voet van de 3556 meter hoge top van de Fateh Parvat. Het is de enige vallei van waaruit je de pieken van de Swargarohini  (6252 meter), Bandarpoonch (6316 meter) en de Kalanag (6387 meter) samen kunt zien. Het 7-daagse georganiseerde avontuur start en eindigt in Sankri.

7# Chennai Music Festival en tempels in Chennai
In het staartje van de herfst start dit populaire muziek- en dansfestival. Van 15 december tot en met 9 januari 2018 staan meer dan 1000 optredens geprogrammeerd in hectische metropool Chennai. Met voornamelijk traditionele Zuid-Indiase Carnatische klassieke muziek en dans.  Combineer het met bezienswaardigheden in Chennai zoals George Town en Fort St George, de Kapaleeshwarar tempel, botanische tuin Semmozhi Poonga en het langste strand van India, Marina Beach.

ronrdreizen India

8# Herfstcitytrip naar aangenaam Toronto
Zin in een citytrip met stad en natuur? Zoek Toronto op in de herfst. Tuinen en parken als High Park, Rouge Park, Scarborough Bluffs en Edwards Gardens trekken hun mooiste herfstkleed aan en duurzame hotspot Evergreen Brick Works heeft een speciale Autumn Farmers Market. Even weg uit de stadse drukte? Op slechts 13 ferryminuten vanaf het stadscentrum zet je voet aan wal op de Toronto Islands voor een Fall Foliage-experience van formaat. Bijzonder mooie groepsreizen naar Canada vind je hier!

9# Ontario Fall Foliage roadtrips
Vanuit Toronto maak je geweldige roadtrips door Ontario. Neem de 55 km lange Niagara Parkway van de Falls naar Niagara-on-the-Lake. Een aaneenschakeling van wijngaarden, historische bezienswaardigheden en herfstkleuren langs de Niagara-rivier. Of start de motor voor een trip door Bruce Peninsula National Park om te worden getrakteerd op de kleuren van duizend jaar oude cederbomen, kalksteengrotten en de kalme wateren van Georgian Bay. Check hier de Fall Foliage-kleuren van Ontario’s bossen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!