Festivals India

9 x waanzinnige festivals in India voor 2019

Luisteren naar spirituele muziek in een eeuwenoud fort. Een week lang yogaposes leren van de beste yogi’s. Dance en techno in de woestijn. Of tattookunst kijken bij Indiase inktmeesters. India heeft in 2019 een festivalagenda waar je u tegen zegt. Daarom: 9 bijzondere events om de reisplannen in het nieuwe jaar mee te vullen.  

Sprookjesachtig Jaisalmer Desert Festival
Voor een van India’s meest exotische festivals vol tradities reis je naar het hart van de Tharwoestijn en Gouden stad Jaisalmer. Het Desert Festival is een culturele viering van traditionele ambachten en folkloredansen zoals Kalbelia aangevuld met vuurspuwers, kameelraces en muziek. Showstopper is de laatste avond wanneer folkzangers optreden onder de sterrenhemel bij het Fort Jaisalmer. Bijzonder feit: het fort uit 1156 is een van de laatste, bewoonde forten ter wereld.

Wanneer: 17 tot en met 19 februari 2019.
Hoe er te komen: vlieg met Jet Airways van Amsterdam naar Delhi. In zo’n 17 uur reis je vanuit Delhi per (nacht)trein naar Jaisalmer met de Delhi Jaisalmer Express.

Ragasthan desert glamping festival in de Tharwoestijn
Het enige en eerste glamping woestijnfestival in Azië vind je in de Indiase Tharwoestijn. Volgens de organisatie kun je je drie dagen en drie nachten lang verheugen op ‘the wildest festival experience in India’. Met rock, pop, EDM, techno , Indie en eclectische wereldmuziek van 40 artiesten. Naast kunst, food en kamperen onder de sterrenhemel. Neem een eigen tent mee of ga voor desert glamping en boek een ingerichte driepersoons Swiss-tent.

Wanneer:  23 tot en met 25 februari 2019.
Hoe er te komen: vlieg naar Jaisalmer airport via Delhi of Jaipur. Een andere optie is vliegen naar Kolkata, Mumbai of Delhi en een rechtstreeks trein regelen naar Jaisalmer.

World Sacred Spirit festival in Nagaur en Jodhpur
Voor de nodige spiritualiteit en bijzondere muziek, zet je in februari 2019 koers naar het Mehrangarh Fort in ‘Blue City’ Jodhpur en het Nagaur Fort in het nabijgelegen Nagaur. Muzikanten nemen bezoekers met traditionele muziek mee terug naar vervlogen tijden en voeren spirituele acts op. Voer voor body en mind! Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Wanneer: 18 tot en met 20 februari 2019 in Nagaur, 22 en 23 februari 2019 in Jodhpur.
Hoe er te komen: vlieg vanaf Amsterdam naar Jodhpur in ongeveer 20 uur, met een tussenstop in Delhi of Mumbai. Nagaur ligt 150 km verderop en is goed per trein te bereiken.

Werelds Yoga Festival in Rishikesh
Waar kun je beter de zonnegroet doen dan in het land waar ze yoga hebben uitgevonden? Reis daarom in maart naar Rishikesh, gelegen aan de voet van de Himalaya, voor het Internationaal Yoga Festival. Yogi’s van over de hele wereld vieren een week lang al het goede wat yoga voor je doet, verpakt in meer dan 70 uur yogalessen. Gegeven door de beste leermeesters uit India en daarbuiten in ashrams langs de oevers van de Ganges.

Wanneer: 1 tot en met 7 maart 2019.
Hoe er te komen: vlieg vanaf Amsterdam naar Mumbai of Delhi om daarna door te vliegen naar Dehradun, zo’n 35 km verwijderd van Rishikesh. Rijden vanaf Delhi (per bus of taxi) naar Rishikesh kan ook, de afstand is 225 km en de reis duurt zo’n 6 uur.

Feesten en strand tijdens Goa Carnaval
Geen betere manier om Goa te leren kennen, dan tijdens het driedaagse carnaval dat de vastenperiode inluidt. Een uniek, kleurrijk event (alleen in Goa, vanwege de Portugese roots) met shows, parades, muziekoptredens, veel eten en drinken en duizenden vrolijke feestvierders. De grootste optocht is in Goa’s hoofdstad Panaji waar King Momo de parade leidt. Dit carnaval is een van de jaarlijkse hoogtepunten in Goa; ook qua bezoekersaantallen. Boek vliegtickets en hotels dus op tijd.

Wanneer: 2 tot en met 5 maart 2019.
Hoe er te komen: vlieg vanaf Amsterdam met een tussenstop in Mumbai in een kleine 13 uur naar Goa (Dabolim Airport). Vanaf het vliegveld Dabolim is het zo’n drie kwartier rijden naar Panaji, er gaan shuttlebussen.

India Festival 2019

Kleurrijk Holifeest om de lente te vieren
Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa is een hindoeïstisch feest dat ieder jaar in de maand maart door heel India plaatsvindt. Het is bedoeld om het einde van de winter te vieren en de lente te verwelkomen. Het valt altijd op de dag van de laatste volle maan in de winter en staat bekend om de poeders in knalkleuren die iedereen naar elkaar gooit en de vrolijke sfeer. Vooral in Roze stad Jaipur met het Olifantenfestival en een parade van de grote, grijze dieren op 21 maart is het Holifeest heel bijzonder. Dat geldt ook voor Udaipur, waar leden van 18 koninklijke families uit Rajasthan aanwezig zijn.

Wanneer: 20 en 21 maart 2019.
Hoe er te komen: vanuit Amsterdam vlieg je in ongeveer 14 uur naar Jaipur met een tussenstop in Delhi. Udaipur is 14 tot 16 uur vliegen vanaf Schiphol, met een tussenstop in Mumbai.

festivals India

Inksoul Tattoo & Music festival in Bangalore
85 top tattoo-kunstenaars uit heel India, 9 muziekbands, een vlooienmarkt, food street en kunstexpositie zetten de toon tijdens het Inksoul Tattoo & Music festival in april in Tuinstad Bangalore. De plek voor inktfans om tattookunst te kijken, nieuwe kunstwerkjes te laten zetten en te genieten van lekkere muziek en Indiaas eten.

Wanneer: 12 tot en met 14 april 2019.
Hoe er te komen: vlieg met Jet Airways/KLM rechtstreeks naar Bangalore in 9,5 uur.

Cultureel Onam festival in Kerala
Onam is het grootste culturele event in Kerala. Dit 10-daagse oogstfestival is bedoeld om Koning Mahabali welkom te heten omdat zijn geest dan Onam zou bezoeken. De dagen zijn gevuld met feesten, folk-optredens en traditionele dansen zoals de zoals Kummatti Kali, een kleurrijke, gemaskerde dans uit Kerala. Mis vooral niet de Pulikali tijgerdans van de als tijgers verklede mannen in de plaats Thrissur en het vegetarische Onam Sadya 9-gangendiner (of lunch) dat je vanaf bananenbladeren eet.

Wanneer: 1 tot en met 13 September 2019.
Hoe er te komen: vlieg vanaf Amsterdam naar Kochi, de hoofdstad van Kerala, in ongeveer 12 uur, met een tussenstop in Mumbai.

Lichtfeest Diwali door heel India
Last but not least. Diwali (of Divali) is een van de belangrijkste Indiase festivals in deze lijst. Diwali is een groot lichtfeest dat je samen met je familie viert. Het licht zou de God van de rijkdom Lakshmi naar de huizen van de mensen leiden en leiden tot succes. Vier het in Amritsar waar de magische Gouden Tempel wordt verlicht door duizenden kaarsen en vuurwerk of kies voor Varanasi waar de intrigerende Ghats (treden naar de heilige Ganges) door duizenden diya’s, kaarsen in schaaltjes, worden verlicht.

Wanneer: 27 oktober 2019.
Hoe er te komen: vlieg vanaf Amsterdam, met een tussenstop in Delhi, in ongeveer 20 uur naar Varanasi. Een vlucht naar Amritsar duurt ongeveer 15 uur, met een tussenstop in Mumbai.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!