spannend eerst keer singlevakantie

Aanbod groepsreizen blijft groeien

Niet alleen vijftigplussers, maar ook singles, jongeren en families tonen steeds meer interesse in groepsreizen. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n vakantie? En voor welke invulling wordt het meest gekozen? 

Groepsreizen

Hoewel een actueel onafhankelijk onderzoek naar groepsreizen niet voorhanden is, merken verschillende reisorganisaties wel dat het aantal rondreizen de afgelopen jaren blijft groeien. “Zo’n rondreis in combinatie met een strandvakantie is het populairst”, vertelt TUI-woordvoerder Petra Kok. “Cultuur en avontuur combineren met luieren aan het strand.”

Vijftigplussers

TUI ontwikkelde een apart reisprogramma voor vijftigplussers onder zijn label Kras en laat weten dat die leeftijdscategorie ook de voornaamste doelgroep voor georganiseerde reizen is. Hoewel er ook steeds meer variatie in vraag en aanbod zichtbaar wordt. Zo maakte de organisatie onlangs bekend reizen waarbij rekening wordt gehouden met kinderen aan te bieden – denk aan accommodaties met zwembad, iets langere verblijven en aangepaste activiteiten in de omgeving.

Familiereizen

Rondreisorganisatie Djoser biedt zulke reizen al langere tijd aan. Directeur Herman van der Velde: “De interesse in familiereizen is sterk toegenomen sinds de jaren negentig. Mensen vinden het prettig dat hun kinderen tijdens een reis met leeftijdsgenoten kunnen optrekken. Ook de laatste jaren is daar nog steeds een groeiende interesse in te zien.” “De vraag en het aanbod worden alleen maar diverser”, kan Van der Velde beamen. “Je ziet hooguit dat een bepaalde bestemming meer of minder in trek raakt. Maar het aantal groepsreizen zelf neemt alleen maar toe. Denk aan een kookreis door India of een fietsreis op Cuba.”

Het hele artikel lees je hier

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!