spannend eerst keer singlevakantie

Aanbod groepsreizen blijft groeien

Niet alleen vijftigplussers, maar ook singles, jongeren en families tonen steeds meer interesse in groepsreizen. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n vakantie? En voor welke invulling wordt het meest gekozen? 

Groepsreizen

Hoewel een actueel onafhankelijk onderzoek naar groepsreizen niet voorhanden is, merken verschillende reisorganisaties wel dat het aantal rondreizen de afgelopen jaren blijft groeien. “Zo’n rondreis in combinatie met een strandvakantie is het populairst”, vertelt TUI-woordvoerder Petra Kok. “Cultuur en avontuur combineren met luieren aan het strand.”

Vijftigplussers

TUI ontwikkelde een apart reisprogramma voor vijftigplussers onder zijn label Kras en laat weten dat die leeftijdscategorie ook de voornaamste doelgroep voor georganiseerde reizen is. Hoewel er ook steeds meer variatie in vraag en aanbod zichtbaar wordt. Zo maakte de organisatie onlangs bekend reizen waarbij rekening wordt gehouden met kinderen aan te bieden – denk aan accommodaties met zwembad, iets langere verblijven en aangepaste activiteiten in de omgeving.

Familiereizen

Rondreisorganisatie Djoser biedt zulke reizen al langere tijd aan. Directeur Herman van der Velde: “De interesse in familiereizen is sterk toegenomen sinds de jaren negentig. Mensen vinden het prettig dat hun kinderen tijdens een reis met leeftijdsgenoten kunnen optrekken. Ook de laatste jaren is daar nog steeds een groeiende interesse in te zien.” “De vraag en het aanbod worden alleen maar diverser”, kan Van der Velde beamen. “Je ziet hooguit dat een bepaalde bestemming meer of minder in trek raakt. Maar het aantal groepsreizen zelf neemt alleen maar toe. Denk aan een kookreis door India of een fietsreis op Cuba.”

Het hele artikel lees je hier

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!