fietsen natuur singles

Actieve reizen voor avontuurlijke singles

Een vakantie combineren met beweging in de vrije natuur – de ultieme manier om te ontspannen, frisse lucht op te snuiven en veel van de omgeving te zien terwijl je lekker actief bezig blijft. Overnachten in je eigen tent onder de sterrenhemel, in een boetiekhotelletje aan het meer of op je eigen zeilboot; wakker worden met een mooi uitzicht geeft energie voor de dag die komen gaat. Wil jij een avontuurlijke vakantie dit jaar, maar heb je nog niet besloten welke activiteit bij jou past? Laat je hier inspireren!

Natuur en rust op een wandelvakantie

Wandelen is een van de populairste actieve vakanties onder Nederlanders: een toegankelijke sport waar je niet meer dan een paar goede schoenen en een degelijke rugzak voor nodig hebt. Wandelen biedt veel gezondheidsvoordelen voor je spieren, longen, hersenen en kan helpen tegen depressie. Daarnaast is het een sport die je prima alleen kunt doen – in je eentje in de natuur zijn kan erg bevrijdend en mediterend werken! Je kunt er ook voor kiezen om met een georganiseerde reis te gaan – een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten en het scheelt je een hoop organisatie. Populaire bestemmingen zijn Duitsland, Oostenrijk en Italië waar je een weekend, een week of zelfs enkele weken verwend wordt met de mooiste landschappen en heerlijk eten.

Actief op vakantie met de fiets

Ook fietsvakanties nemen aan populariteit toe in Nederland. De fiets is het perfecte vervoersmiddel om veel te zien terwijl je ook nog een flinke afstand kunt afleggen. Het ultieme gevoel van vrijheid, waarbij je zelf kunt bepalen waar je stopt voor de lunch, hoe snel je gaat of waar je overnacht. Je kunt ervoor kiezen om je eigen fiets mee te nemen met de auto of caravan en vanaf een vaste standplaats verschillende fietstochten te maken, of om je fiets van A naar B te fietsen en elke avond op een nieuwe plek te overnachten. Daarnaast bieden vele reisbureaus individuele en groep fietsreizen aan naar verschillende bestemming in zowel Europa als in Nederland. Wil je echt lange afstanden afleggen, maar ben je geen Lance Armstrong? Bekijk dan eens de optie om een e-bike aan te schaffen –  met deze fietsen met elektrische aandrijving kun je maar liefst een snelheid van 25 km/uur bereiken – je kunt dus eenvoudig meer dan 150 kilometer per dag afleggen!

actief natuur singles

Zeilvakantie voor waterliefhebbers

Voor waterliefhebbers is een zeilvakantie de ideale combinatie van ontspanning en actief bezig zijn. Gelukkig hoef je hiervoor geen eigen zeilboot te bezitten of zelfs maar te kunnen zeilen. Er zijn vele aanbieders die een vakantie aanbieden inclusief zeilschip en schipper, waarbij je kunt kiezen om te zeilen, te leren zeilen of te relaxen aan dek. Laat alle stress van het dagelijkse leven achter aan wal en laat je betoveren door de uitgestrektheid van de oceaan. Je ontdekt schitterende afgelegen eilanden, leert hoe je je eigen vis kunt grillen en ontmoet vele like-minded mensen

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!