afdingen op vakantie tips

Afdingen op vakantie lukt je wel met deze tips

Afdingen, in sommige landen en culturen is het de normaalste zaak van de wereld. Hoewel we het in Nederland minder gewend zijn, gebeurt het soms toch in winkels. Hoe moet je nu precies afdingen tijdens de vakantie zonder dat je te hebberig overkomt? Wij geven je enkele tips.

1.Interesse om écht te kopen

Voordat je gaat afdingen is het belangrijk om te bedenken dat je eigenlijk niet te verliezen hebt en zorg ervoor dat je duidelijk laat merken dat je echt graag iets wil kopen. De verkoper gaat geen tijd en energie in je steken als hij of zij merkt dat je eigenlijk niet zo geïnteresseerd bent. Belangrijk is om aan het begin van het gesprek geen exacte prijzen te noemen.

2. Ruimte om te onderhandelen

Noem je in een later stadium een prijs? Kies dan voor een bedrag dat lager ligt dan dat je voor het product wil betalen, zodat er ruimte ontstaat om te onderhandelen. Oprecht interesse tonen doe je door een relatie met de verkoper op te bouwen en vriendelijk en geïnteresseerd over te komen. Stel bijvoorbeeld een paar vragen over een product.

3. Extra’s bemachtigen

Soms kan de prijs worden verlaagd als je meerdere exemplaren van hetzelfde product koopt, maar laat dit niet direct aan het begin merken. Wil de verkoper echt niet zakken met de prijs? Probeer dan of je bijvoorbeeld accessoires zonder bijbetaling kunt bemachtigen.

Heb je het product gekocht voor de prijs die je er voor wilde betalen? Gefeliciteerd, het afdingen is goed verlopen!

Bron: Consumentenbond

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!