afdingen op vakantie tips

Afdingen op vakantie lukt je wel met deze tips

Afdingen, in sommige landen en culturen is het de normaalste zaak van de wereld. Hoewel we het in Nederland minder gewend zijn, gebeurt het soms toch in winkels. Hoe moet je nu precies afdingen tijdens de vakantie zonder dat je te hebberig overkomt? Wij geven je enkele tips.

1.Interesse om écht te kopen

Voordat je gaat afdingen is het belangrijk om te bedenken dat je eigenlijk niet te verliezen hebt en zorg ervoor dat je duidelijk laat merken dat je echt graag iets wil kopen. De verkoper gaat geen tijd en energie in je steken als hij of zij merkt dat je eigenlijk niet zo geïnteresseerd bent. Belangrijk is om aan het begin van het gesprek geen exacte prijzen te noemen.

2. Ruimte om te onderhandelen

Noem je in een later stadium een prijs? Kies dan voor een bedrag dat lager ligt dan dat je voor het product wil betalen, zodat er ruimte ontstaat om te onderhandelen. Oprecht interesse tonen doe je door een relatie met de verkoper op te bouwen en vriendelijk en geïnteresseerd over te komen. Stel bijvoorbeeld een paar vragen over een product.

3. Extra’s bemachtigen

Soms kan de prijs worden verlaagd als je meerdere exemplaren van hetzelfde product koopt, maar laat dit niet direct aan het begin merken. Wil de verkoper echt niet zakken met de prijs? Probeer dan of je bijvoorbeeld accessoires zonder bijbetaling kunt bemachtigen.

Heb je het product gekocht voor de prijs die je er voor wilde betalen? Gefeliciteerd, het afdingen is goed verlopen!

Bron: Consumentenbond

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!