Toscane Vakantiehuis

Agriturismo’s vergaren populariteit

Het kan best lastig zijn om te bedenken waar de volgende vakantie naartoe gaat. De laatste jaren gaan steeds meer mensen op vakantie naar een agriturismo in Toscane. Dit is een boerderij in Italië waar veelal kazen of wijnen worden gemaakt. De eigenaar heeft hier een aantal kamers beschikbaar voor vakantiegangers. Meestal zijn er allerlei geweldige voorzieningen zoals een zwembad, restaurant en ga zo maar door. Het is dan ook logisch dat agriturismo’s zo populair zijn geworden de laatste jaren. Wij vertellen je hoe het is ontstaan en wat de voordelen zijn van deze vakantie!

Het ontstaan van agriturismo’s

Agriturismo’s zijn rond de jaren 80 ontstaan. In deze periode hadden de boeren het in Italië erg zwaar. Het verbouwen van lokaal voedsel is erg belangrijk in deze cultuur maar het leek erop dat de boeren die niet langer vol konden houden. Hierdoor waren zij genoodzaakt om op een andere manier bij te verdienen. Hieruit zijn de agriturismo’s ontstaan. De boeren stelde een of meerdere kamers ter beschikking voor gasten. Met deze extra inkomsten was het voor hen mogelijk om de boerderij in stand te houden.

De voordelen van een agriturismo

Een vakantie naar een agriturismo wordt steeds populairder. Het is een unieke ervaring die net even anders is dan de standaard vakantie. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

  • Het is de perfecte vakantie om even helemaal tot rust te komen.
  • Je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en geweldige wijnen.
  • Er is voor iedereen en ieder budget een geschikte agriturismo.
  • De hele omgeving is prachtig, vooral in Toscane.
  • Je zit helemaal in de lokale cultuur van het gebied.

Je kunt in verschillende regio’s een agriturismo bezoeken. De mooiste en populairste kun je vinden in Toscane. Dit gebied is natuurlijk sowieso al prachtig en perfect om even helemaal te verdwalen in de Italiaanse cultuur. Het leuke is dat de eigenaar meestal een compleet arrangement voor je heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal dagen verblijven in een prachtige kamer en worden de gerechten ook nog eens voor je verzorgd. In sommige gevallen eet je zelfs mee met de eigenaren van de boerderij. Dit is echt een unieke ervaring en natuurlijk de perfecte manier om te zien hoe het er hier aan toe gaat.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!