stadsgidsen louis vuitton

Airbnb lanceert Trips

Airbnb lanceert Trips, naar eigen zeggen: één van de belangrijkste ontwikkelingen in haar achtjarige bestaan. De drie kernonderdelen van Airbnb Trips zijn: Experiences, Places en Homes en daar worden in de toekomst Flights en Services aan toegevoegd.

Airbnb Trips

“Tot nu toe heeft Airbnb altijd om woningen gedraaid”, zegt Brian Chesky (CEO Airbnb). “Met de lancering van Trips brengt Airbnb de plek waar je verblijft, de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet samen op één platform. We willen reizen weer speciaal maken door mensen aan de basis te leggen van iedere trip.” Trips is bedoeld om reizen socialer te maken en duizenden Airbnb-gebruikers op elke gewenst moment in een stad met elkaar in contact te brengen. Binnen Trips zorgen Meetups ervoor dat lokale ondernemers eenmalige of regelmatig terugkerende evenementen organiseren die Airbnb-reizigers en hosts met elkaar in contact brengen.

Manier van reizen is veranderd

Airbnb heeft de manier waarop mensen overnachten absoluut veranderd. Nu wil Airbnb ook de manier waarop mensen reizen veranderen. Trips is bedoeld om reizen socialer te maken en duizenden Airbnb-gebruikers met elkaar in contact te brengen. Meetups zorgen ervoor dat lokale ondernemers eenmalige of terugkerende events organiseren die Airbnb-reizigers en hosts met elkaar in contact brengen. Experiences bieden je toegang tot plekken waar je anders nooit zou komen. Denk aan een truffeljacht in Toscane of vioolbouwen in Parijs.

In de steden Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havana, Londen, Parijs, Florence, Nairobi, Kaapstad, Tokio en Seoul organiseert Trips zelf Experiences. Maar beginnende hosts kunnen in deze steden plus nog 39 andere steden een verzoek indienen om hun Experience op Airbnb te plaatsen.

Verborgen juweeltjes van de stad

Een ander belangrijk onderdeel van de app is Places met Insider Guidebooks. Hier kunnen Airbnb-hosts, buurtbewoners en lokale influencers de verborgen juweeltjes van de stad aanbevelen. Denk aan de perfecte hardlooproute, de leukste stamkroegen en onontdekte restaurants. Insider Guidebooks zijn voor nu alleen beschikbaar in Los Angeles, San Francisco, Havana, Nairobi, Detroit en Seoul. Binnenkort wordt het ook mogelijk om direct via Airbnb een tafel te boeken bij een restaurant met behulp van boekingsplatform Resy.

Reisplan en audiotours

In L.A., San Francisco, Parijs, Londen, Tokyo en Soul kun je vanaf het voorjaar van 2017 ook auditours doen, waarop je de stad op een hele andere manier ontdekt. Zo kom je ook op plekken waar je anders nooit komt. Ook maakt Trips het eenvoudig om je reis te plannen. Het is een functie waarin je alles kunt vinden wat een reiziger nodig heeft. Je hebt de optie om Experiences op locatie toe te voegen of direct te boeken. Deze functie zal zich ontwikkelen op basis van machine learning, waardoor er persoonlijke aanbevelingen gedaan kunnen worden.

Identiteitsverificatie

Met de lancering van Trips introduceert Airbnb een nieuw proces om de identiteit van gebruikers binnen de Experience community te verifiëren. Hosts en reizigers zullen gevraagd worden om een officieel identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een paspoort of een rijbewijs) te scannen en daaropvolgend een simpele selfie te maken. Nadat de ID is geverifieerd, zullen de ID en de selfie worden beoordeeld om te verzekeren dat de persoon in kwestie op beide foto’s overeenkomt. Een dergelijke verificatie standaard is robuuster en versterkt de Airbnb-gemeenschap op het gebied van authenticiteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Het nieuwe identiteitsverificatieproces is vereist voor alle Experience-gebruikers en wordt op dit moment ook al getest voor het boeken van accommodaties. Op Trips zijn de reeds bestaande Trust & Safety maatregelen van toepassing, inclusief een wereldwijd ondersteuningsteam (24/7 beschikbaar, meer dan 250 man sterk), beveiligde transacties, berichten, profielen en beoordelingen, en een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering met een waarde van $1 miljoen voor de hiervoor in aanmerking komende Experience hosts.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!