stadsgidsen louis vuitton

Airbnb lanceert Trips

Airbnb lanceert Trips, naar eigen zeggen: één van de belangrijkste ontwikkelingen in haar achtjarige bestaan. De drie kernonderdelen van Airbnb Trips zijn: Experiences, Places en Homes en daar worden in de toekomst Flights en Services aan toegevoegd.

Airbnb Trips

“Tot nu toe heeft Airbnb altijd om woningen gedraaid”, zegt Brian Chesky (CEO Airbnb). “Met de lancering van Trips brengt Airbnb de plek waar je verblijft, de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet samen op één platform. We willen reizen weer speciaal maken door mensen aan de basis te leggen van iedere trip.” Trips is bedoeld om reizen socialer te maken en duizenden Airbnb-gebruikers op elke gewenst moment in een stad met elkaar in contact te brengen. Binnen Trips zorgen Meetups ervoor dat lokale ondernemers eenmalige of regelmatig terugkerende evenementen organiseren die Airbnb-reizigers en hosts met elkaar in contact brengen.

Manier van reizen is veranderd

Airbnb heeft de manier waarop mensen overnachten absoluut veranderd. Nu wil Airbnb ook de manier waarop mensen reizen veranderen. Trips is bedoeld om reizen socialer te maken en duizenden Airbnb-gebruikers met elkaar in contact te brengen. Meetups zorgen ervoor dat lokale ondernemers eenmalige of terugkerende events organiseren die Airbnb-reizigers en hosts met elkaar in contact brengen. Experiences bieden je toegang tot plekken waar je anders nooit zou komen. Denk aan een truffeljacht in Toscane of vioolbouwen in Parijs.

In de steden Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havana, Londen, Parijs, Florence, Nairobi, Kaapstad, Tokio en Seoul organiseert Trips zelf Experiences. Maar beginnende hosts kunnen in deze steden plus nog 39 andere steden een verzoek indienen om hun Experience op Airbnb te plaatsen.

Verborgen juweeltjes van de stad

Een ander belangrijk onderdeel van de app is Places met Insider Guidebooks. Hier kunnen Airbnb-hosts, buurtbewoners en lokale influencers de verborgen juweeltjes van de stad aanbevelen. Denk aan de perfecte hardlooproute, de leukste stamkroegen en onontdekte restaurants. Insider Guidebooks zijn voor nu alleen beschikbaar in Los Angeles, San Francisco, Havana, Nairobi, Detroit en Seoul. Binnenkort wordt het ook mogelijk om direct via Airbnb een tafel te boeken bij een restaurant met behulp van boekingsplatform Resy.

Reisplan en audiotours

In L.A., San Francisco, Parijs, Londen, Tokyo en Soul kun je vanaf het voorjaar van 2017 ook auditours doen, waarop je de stad op een hele andere manier ontdekt. Zo kom je ook op plekken waar je anders nooit komt. Ook maakt Trips het eenvoudig om je reis te plannen. Het is een functie waarin je alles kunt vinden wat een reiziger nodig heeft. Je hebt de optie om Experiences op locatie toe te voegen of direct te boeken. Deze functie zal zich ontwikkelen op basis van machine learning, waardoor er persoonlijke aanbevelingen gedaan kunnen worden.

Identiteitsverificatie

Met de lancering van Trips introduceert Airbnb een nieuw proces om de identiteit van gebruikers binnen de Experience community te verifiëren. Hosts en reizigers zullen gevraagd worden om een officieel identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een paspoort of een rijbewijs) te scannen en daaropvolgend een simpele selfie te maken. Nadat de ID is geverifieerd, zullen de ID en de selfie worden beoordeeld om te verzekeren dat de persoon in kwestie op beide foto’s overeenkomt. Een dergelijke verificatie standaard is robuuster en versterkt de Airbnb-gemeenschap op het gebied van authenticiteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Het nieuwe identiteitsverificatieproces is vereist voor alle Experience-gebruikers en wordt op dit moment ook al getest voor het boeken van accommodaties. Op Trips zijn de reeds bestaande Trust & Safety maatregelen van toepassing, inclusief een wereldwijd ondersteuningsteam (24/7 beschikbaar, meer dan 250 man sterk), beveiligde transacties, berichten, profielen en beoordelingen, en een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering met een waarde van $1 miljoen voor de hiervoor in aanmerking komende Experience hosts.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!