slapen in vliegtuig

Airlines met de meeste en de minste beenruimte

Veel reizigers zien op tegen de beperkte beenruimte in vliegtuigen. Slechts vijf centimeter extra kan het verschil betekenen tussen een aangename en een krampachtige vlucht. Dit is hoeveel beenruimte je mag verwachten van de populaire vliegmaatschappijen.

Comfortabel vliegen

Mensen van 1,80 meter of groter kennen het probleem: moeite hebben met het aannemen van een comfortabele houding in vliegtuigstoelen. Beperkte beenruimte in vliegtuigen maakt het strekken van de benen vrijwel onmogelijk. Zelfs in een stoel aan het gangpad is deze opgave lastig. Als maatschappijen spreken over beenruimte duiden ze daarmee de afstand aan van je rugleuning tot de achterkant van de stoel voor je. Maatschappijen laten hun vliegtuigcabines inrichten op een manier waarop het comfort evenredig is aan de prijs die gemiddeld voor de vlucht wordt betaald.

Goedkope vliegtuigmaatschappijen

De minste beenruimte mag je, vanzelfsprekend, verwachten van low-cost maatschappijen. Maar omdat de reistijd korter en de prijs lager is, nemen veel mensen dit gegeven op de koop toe. De meeste bewegingsruimte heb je doorgaans in de eerste rij en in de rijen bij de nooduitgangen. Daarnaast bieden de meeste maatschappijen tegen betaling stoelreserveringen aan met extra ruimte. Dat de ruimte voor de benen groter is in de Businessclass is bekend. Maar wist je dat er ook wezenlijke verschillen (in centimeter) zijn tussen de Economyclasses van verschillende vliegmaatschappijen? Statistieken van World Ticket Center wijzen de volgende verschillen uit:

 

vliegtuig beenruimte V2

Maatschappijen vernieuwen hun vloot voortdurend waardoor cijfers kunnen afwijken.

Prijsvechters zijn populair onder Nederlanders. Met een beenruimte van 74 centimeter zitten populaire maatschappijen zoals Ryanair, Easy Jet en Transavia (maximaal 76 cm), wat betreft de beenruimte in Economyclass, op één lijn. Andere vliegtuigen die veel geboekt worden, zoals KLM (79 cm), British Airways (79 cm) en Emirates (81 cm), bieden significant meer bewegingsvrijheid in hun Economyclasses. Reizigers die besluiten Businessclass te vliegen genieten van een zee van ruimte – soms twee keer zoveel als een plaats in Economy. Met een ruimte van 185 centimeter berg je je ledematen in toestellen van British Airways het meest comfortabel op.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!