slapen in vliegtuig

Airlines met de meeste en de minste beenruimte

Veel reizigers zien op tegen de beperkte beenruimte in vliegtuigen. Slechts vijf centimeter extra kan het verschil betekenen tussen een aangename en een krampachtige vlucht. Dit is hoeveel beenruimte je mag verwachten van de populaire vliegmaatschappijen.

Comfortabel vliegen

Mensen van 1,80 meter of groter kennen het probleem: moeite hebben met het aannemen van een comfortabele houding in vliegtuigstoelen. Beperkte beenruimte in vliegtuigen maakt het strekken van de benen vrijwel onmogelijk. Zelfs in een stoel aan het gangpad is deze opgave lastig. Als maatschappijen spreken over beenruimte duiden ze daarmee de afstand aan van je rugleuning tot de achterkant van de stoel voor je. Maatschappijen laten hun vliegtuigcabines inrichten op een manier waarop het comfort evenredig is aan de prijs die gemiddeld voor de vlucht wordt betaald.

Goedkope vliegtuigmaatschappijen

De minste beenruimte mag je, vanzelfsprekend, verwachten van low-cost maatschappijen. Maar omdat de reistijd korter en de prijs lager is, nemen veel mensen dit gegeven op de koop toe. De meeste bewegingsruimte heb je doorgaans in de eerste rij en in de rijen bij de nooduitgangen. Daarnaast bieden de meeste maatschappijen tegen betaling stoelreserveringen aan met extra ruimte. Dat de ruimte voor de benen groter is in de Businessclass is bekend. Maar wist je dat er ook wezenlijke verschillen (in centimeter) zijn tussen de Economyclasses van verschillende vliegmaatschappijen? Statistieken van World Ticket Center wijzen de volgende verschillen uit:

 

vliegtuig beenruimte V2

Maatschappijen vernieuwen hun vloot voortdurend waardoor cijfers kunnen afwijken.

Prijsvechters zijn populair onder Nederlanders. Met een beenruimte van 74 centimeter zitten populaire maatschappijen zoals Ryanair, Easy Jet en Transavia (maximaal 76 cm), wat betreft de beenruimte in Economyclass, op één lijn. Andere vliegtuigen die veel geboekt worden, zoals KLM (79 cm), British Airways (79 cm) en Emirates (81 cm), bieden significant meer bewegingsvrijheid in hun Economyclasses. Reizigers die besluiten Businessclass te vliegen genieten van een zee van ruimte – soms twee keer zoveel als een plaats in Economy. Met een ruimte van 185 centimeter berg je je ledematen in toestellen van British Airways het meest comfortabel op.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!