Al ruzie voor vertrek

Samen op reis gaan is voor een koppel de ideale manier om te ontsnappen aan de drukte en wat liefdevolle tijd met elkaar door te brengen. Of dat is toch de bedoeling. De realiteit is helaas vaak anders, want bij velen wordt het veeleer een ideale gelegenheid om ruzie te maken. En dat begint zelfs al voor het vertrek…

Meer dan de helft van de koppels slaagt er namelijk niet in om samen een bestemming te kiezen. Waar de een bijvoorbeeld graag in de zon ligt, wil de ander juist cultuur. Die uiteenlopende meningen zorgen al voor de eerste ruzie. Volgens een rondvraag bij 2.000 volwassenen doen de frustraties over het boeken van de reis daar bij 37 procent nog een schepje bovenop.

Geld en tijd
Twee op de drie koppels beginnen dan weer te ruziën wanneer ze vertrokken zijn. Zo heeft één op vier voor de derde dag al ruzie gemaakt. De meeste argumenten gaan over geld en hoeveel tijd ze met elkaar willen (of moeten) doorbrengen.

Vrouwen steken de schuld voor de vakantieruzie ook vaak op alcohol, terwijl mannen het meest geïrriteerd raken als hun vrouw de hele dag hunks ligt te begluren op het strand.

“We werken steeds harder en gaan minder vaak op reis. Als we dan eindelijk nog eens weggaan, zijn we vaak uitgeput en lichtgeraakt. Dat is het perfecte recept voor ruzies”, legt relatiepsychologe Jo Hemmings uit.

Toch lijkt het alsof die onenigheden het uiteindelijk wel waard zijn. 56 procent van de koppels zei namelijk dat ze na een reis altijd het gevoel hebben dat hun relatie sterker geworden is. Volgens 74 procent is vooral een strandvakantie ideaal voor wat romantiek.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!