alleen reizen niet doen

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.

Geschikt of ongeschikt?

Het is eigenlijk net zoiets als in die reclame waarin ze laten zien dat niet iedereen geschikt is voor de baan. Ook al denkt menigeen van wel, de praktijk laat toch ook wel anders zien. Zo is het ook met solo reizen. Omdat heel veel mensen, studenten, singles en ook ouderen het doen wil nog niet zeggen dat jij het moet doen.

Jij kent jezelf het beste (en je directe familie natuurlijk) dus voordat je in een overmoedige bui een rugzak koopt en een ticket around the world doe je er goed aan jezelf even een paar dingetjes af te vragen…

7 x checklist alleen op reis:

1. Kan ik er goed tegen om alleen te zijn?

2. Ben ik in staat onverwachtse problemen zelfstandig op te lossen?

3. Heb ik financieel genoeg ruimte om problemen ter plekke op te vangen?

4. Ben ik serieus bang voor ‘enge beesten’ of valt het straks in de jungle wel mee?

5. Leg ik makkelijk contacten met anderen (reizigers) in een andere, vreemde taal?

6. Heb ik normaal heimwee als ik langer dan twee weken van huis ga?

7. Kan ik goed loslaten, het leven (en dus ook de reis) te nemen zoals die komt, met ups en downs?

Bij twijfel..

Voorlopig niet doen zouden we zeggen. Als je serieus van plan bent om in je eentje een verre reis te gaan maken, laat je dan echt goed voorlichten. Zoek contact met anderen op fora om tips en ervaringen te krijgen van anderen. Praat ook met familie en goede vrienden over jouw plannen. Zien zij het jou doen? Of hebben ze er, jou kennende, een hard hoofd in? Niet onbelangrijk om te horen hoe zij tegen jouw plannen om alleen op reis te gaan aankijken.

Alternatief voor alleen reizen

Alleen reizen is echt geweldig en een ervaring die je niet snel zult vergeten, maar dan moet je er niet alleen goed voorbereid aan beginnen maar ook het juiste reistype voor zijn. Alternatief is om met een goed vriend(in) samen te reizen. Dan kan je als het ware een beetje oefenen en je tijdens de reis proberen voor te stellen hoe het zou zijn als je daar alleen was. Misschien ontmoet je op de reisfora wel andere singles die net als jij op zoek zijn naar een reismaatje voor zo’n eerste verre reis. Vind je het fijn dat de reis voor je georganiseerd is en toch ook met gelijkgestemden in een groep rond te reizen, kijk dan eens bij groepsreizen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!