solo reizen trends

Alleen op reis eng? Niet als je het zo doet!

Nu je single bent en die nieuwe liefde zich voorlopig nog niet lijkt aan te doen is ook het moment nabij dat je moet gaan nadenken over jouw volgende vakantie. De gedachte om voor het eerst in je eentje op reis gaan jaagt menigeen de stuipen op het lijf. Maar is dat nou wel nodig? Niet als je het op deze manier insteekt!

1# Kijk eerst eens goed naar jezelf

Waar sta je nu eigenlijk in jouw leventje op dit moment? Sterk in je schoenen, zelfbewust, vol levenslust energie en zelfvertrouwen? Dan is de kans groot dat welke reisexpeditie je voor jezelf uitpuzzelt een geweldige ervaring wordt! Ben je nog een beetje wiebelig na je relatiebreuk, voel je je onzeker en twijfel je aan (bijna) alles op dit moment in je leven? Dan is het voor jou al een hele stap om überhaupt een vakantie te boeken. Wat we hiermee bedoelen is dat alleen op reis gaan alleen maar ‘werkt’ als jij er ook daadwerkelijk klaar voor bent. Bij twijfel? Gewoon nog even niet doen.  Wel alleen maar ook een beetje samen op vakantie? Kies dan voor een leuke groepsreis met singles net als jij.

2# Nieuwsgierig

Net als voor alle andere dingen in het leven is een eerste keer solo op reis hartstikke spannend. Maar als het goed is overheerst het gevoel van verwachting en nieuwsgierigheid naar jouw eerste reisavontuur! Voor wie nu denkt dat je op z’n minst naar de andere kant van de wereld moet afreizen om te kunnen zeggen dat je een soloreis hebt gemaakt heeft het mis! Want ook een vakantie binnen Europa is niet alleen een heuse uitdaging maar ook nog eens ontzettend mooi, waardevol en interessant. Ook hier ontmoet je eenvoudig andere reizigers die net als jij alleen op vakantie zijn. Met de technologie van nu, reis-apps zijn er tal van manieren om in contact te komen met locals die jou maar wat graag hun land, stad en mooie plekjes willen laten zien! Niet te gek ver of te duur? Denk eens aan Kroatië, Hongarije of Slovenië!

3# Voorbereiding

Een geslaagd reisavontuur valt of staat uiteraard met een gedegen voorbereiding. Zeker als je voor het eerst alleen reist is het verstandig je goed in te lezen. Hoe ga je op de plek van bestemming komen? Is het eenvoudig om je zonder auto daar met het openbaar vervoer te verplaatsen bijvoorbeeld? Rijden er treinen of alleen bussen? Heb je een visum nodig of volstaat een paspoort en hoe zit het met mogelijke inentingen. Leg een checklist voor jezelf aan door alle vragen die er bij je opkomen op te schrijven. Antwoorden op al je vragen geeft je een gevoel van zekerheid en zelfvertrouwen. Niet onbelangrijk wanneer je voor het eerst solo op reis gaat.

4# Eenzaamheid

Natuurlijk komen er op jouw eerste soloreis ook momenten van eenzaamheid. Het feit dat je je heir vooraf al van bewust bent is juist goed! Zo kun je je ook daarop voorbereiden. Heb je snel last  van heimwee? Hou dan een reisblog bij of schrijf het van je af in een reisdagboekje. Verder is het belangrijk dat je ook voorbereid bent wanneer er dingen tegenzitten op reis. Wat als je onverhoopt ziek wordt of bestolen van je geld en pasjes? Probeer vooraf daarom goed in kaart te brengen wat je nodig hebt wanneer er iets misgaat en jouw reis niet verloopt zoals gepland. Een goede reisverzekering helpt hierbij maar ook je reisplan achterlaten bij een ‘thuisblijver’ is een slim.

5# Praktisch

Bedenk je dat alles wat je inpakt ook echt zelf moet meesjouwen. Dus… tig outfits met bijpassende schoenen klinkt heel aantrekkelijk totdat je iedere keer een 30 kilo zware koffer met je mee moet zeulen. Ook wanneer je gaat backpakken met een rugzak doe je er verstandig aan zo lichtgewicht mogelijk te reizen. Bedenk maar dat je in jouw vakantieland heus ook van alles en nog wat kunt kopen! PPP (pillen, poen en paspoort) zijn dingen die je écht niet mag vergeten ?. Voeg ook een pakje condooms toe aan je inpaklijsjte want de kwaliteit in het buitenland is niet altijd even betrouwbaar. Daarnaast; je wilt ook geen SOA als souvenir mee naar huis nemen toch?

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!