food

Alleen uit eten op vakantie: 7 smakelijke tips

Alleen uit eten gaan, daar kijken de meeste singles op reis niet echt naar uit. Een paar avonden alleen een hapje eten prima, maar héle vakantie?! Hoogste tijd om die reislustige singles van wat tips te voorzien, zodat uit eten tijdens je reis een lust wordt in plaats van een last!

Op de website van Skyscanner kwamen we een paar uitstekende tips tegen voor solo reizigers. We sommen ze op en vullen ze voor je aan.

Tip 1. Tafel voor 1 in Nederland

Weekend weg of vakantie in eigen land? Dan loop je ook hier bij restaurants het risico dat je weggestopt wordt in een hoekje bij de keuken aan een nietszeggend tafeltje wanneer je vraagt om een ‘tafeltje voor 1’. Logisch dat je daar geen trek in hebt!  Zeker weten dat je op een leuke plek terecht komt?

Tip 2. Neem plaats aan de bar

Voel jij je nog niet helemaal op je gemak wanneer je alleen aan een tafeltje zit te wachten op je eten? Kijk voor vertrek rondom jouw vakantiebestemming eens of je wat eetcafés kunt vinden. Aan de bar eten geeft je minder het gevoel ‘alleen te zitten’ en als je zin hebt dan heb je ook sneller aanspraak. In sommige restaurants staat er ook een grote, lange tafel waar iedereen kan aanschuiven. Erg gezellig en informeel.

Tip 3. Leesvoer doet wonderen

Sommige singles en solo reizigers vinden het in het begin lastig om zichzelf een houding te geven wanneer ze alleen aan tafel van een restaurant zitten. Dat is heel begrijpelijk maar ook simpel op te lossen. Neem een boek, tijdschrift, reismagazine of iPad mee aan tafel en duik erin! Uiteraard nadat je een keuze hebt gemaakt uit het menu ;-). Het is prima afleiding en tegelijkertijd een mooi ontspan momentje zo aan het eind van een heerlijke vakantiedag.

Tip 4. Reisblog en foto’s

Heb je je echt voorgenomen om deze vakantie alle bijzonderheden van de dag te noteren om zo niks maar dan ook niks van al dat moois te vergeten? Dan is etenstijd hét moment van de dag om al je belevenissen op te pennen of in te tikken natuurlijk. Werk je reisblog bij zodat ook het thuisfront kan meegenieten, bewerk je, uiteraard prachtige, vakantiefoto’s en voordat je het weet staat het eten voor je neus!

Tip 5.  Strijk neer op het terras

Ben je in een vakantieland waar de zon lekker schijnt en de temperatuur zich prima leent om buiten te eten? Doen dan! Strijk neer op het terras van een restaurant of kies voor een gezellige strandtent. Alleen buiten is een wat minder formele aangelegenheid dan wanneer je alleen binnen aan een tafeltje zit. Ook hier heb je, als je dat wilt, sneller aanspraak met andere reizigers of locals.

Tip 6. Lunch in plaats van diner

Handige tip als je op vakantie bent in Zuid-Europese landen zoals Italië en Spanje. Want daar wordt de belangrijkste maaltijd van de dag niet ’s avonds gegeten maar tussen de middag! Zoek een gezellig terras uit (in de schaduw want anders ben je zelf zo geroosterd..) en kies voor een voordelig ‘menu van de dag’. Niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je reisbudget want een stukje voordeliger dan ’s avonds dineren.

Tip 7. Single vrouw & eten: hou het centraal

Natuurlijk, single vrouwen kunnen alles. Ook alleen reizen. Dus ook alleen eten op vakantie. Dat hoeft ook helemaal geen problemen te geven. In sommige landen loop je als alleen reizende vrouw helaas wat meer risico op onprettige of gevaarlijke situaties, want niet overal zijn ze zo vrouwvriendelijk als bij ons. Ga je naar zo’n land? Verdiep je vooraf goed in je bestemming, de gebruiken en regels van het land. Draag, indien nodig, een nep-trouwring, en blijf op centrale plekken waar veel andere reizigers en toeristen zijn en ook eten. Vermijd achteraf buurten, vraag rond voor tips en gebruik je gezonde verstand.

Tot slot, alleen reizen is een avontuur op zich. Je staat open voor nieuwe ervaringen en alleen uit eten is daar eentje van. Bekijk het positief, zie het als een spannende experiment en vergeet vooral niet te genieten!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!