tips krakau

Alleenstaande ouder: ga op stedentrip met je puber kids

Zomer of winter, een stedentrip met je al wat oudere kids is altijd leuk! Het kan het ideale cadeau zijn voor de feestdagen maar ook als je iets origineels wilt doen voor hun verjaardag. Met kinderen tussen de 12 en 18 is een stedentrip hartstikke goed te doen.

5 stedentrip tips voor alleenstaande ouders 

Tip 1.  Heb je meerdere kinderen, dan heb je als alleenstaande ouder je handen vol. Je bent doorgaans druk met ‘alle ballen in de lucht te houden’ want werk en zorg lopen gewoon door. Echt aandacht geven is vaak moeilijk, het is eerder een kwestie van je aandacht zo goed mogelijk verdelen. Als je een stedentripje boekt, dan is het een goed idee om met ieder kind apart weg te gaan. Het is echt heel speciaal om met z’n tweetjes een weekendje door te brengen. Eventjes een op een aandacht is goed voor jou en je kind. Jullie band zal nog hechter worden en je houdt er allebei mooie herinneringen aan over.

Tip 2. Waar gaan jullie heen? Betrek je kind(eren) bij je plan om een weekend weg te gaan saampjes en vraag waar zij graag nog eens naar toe zouden willen. Natuurlijk, je moet ‘werken’ binnen een bepaald budget, maar zeg dat ook gewoon. Het gaat om het samen zijn, iets anders dan anders ondernemen en afhankelijk van wat je te besteden hebt kijken jullie samen naar de mogelijkheden. Ze begrijpen heus dat je geen dikke vette bankrekening hebt en zullen enthousiast geworden bij het idee met creatieve ideeën komen.

Tip 3. Vliegen, trein of met de auto? Kies, als het even kan, voor een vervoermiddel dat je normaal gesproken niet kiest. Dit maakt jullie weekend extra bijzonder. Heeft jouw kind nog nooit gevlogen? Dan is het leuk om een lowbudget ticket te kopen (Ryanair) en hem of haar die ervaring mee te geven. Ditzelfde geldt voor de trein. Er zijn ook bij de NS geregeld aanbiedingen zodat je voordelig een treinreis kunt maken. Liever met de auto? Laat je kind helpen door de route uit te stippelen en de muziek voor onderweg uit te kiezen!

Tip 4. Bijzondere bestemmingen. Is je ene kind geïnteresseerd in cultuur en ligt de ander het liefst de hele dag aan het strand? Dan maakt een gesplitste stedentrip ideaal. Je kunt met beiden iets doen waar ze warm voor lopen. Wil je lowbudget op cultuur, ga dan eens naar Krakau en breng een bezoek aan Auschwitz. Goedkope vliegtickets, verblijf is ook voordelig in Polen. Liever zon, zee, strand? Barcelona is van het voorjaar tot najaar een ideale bestemming. Lekker strand, mooi weer, maar ook lekker eten en wandelen in Parc Guell.  Een dochter die wil shoppen? Dan is Milaan echt perfect. Met een beetje goed zoeken kun je voor alle bestemmingen voordelige tickets vinden en er een heerlijk kort verblijf van maken.

Tip 5. Leg zoveel mogelijk vast. Is het zover, hebben jullie samen een leuke bestemming gevonden? Zijn je andere kinderen in goed handen? Dan is het tijd om te gaan genieten! Leg zoveel mogelijk van jullie stedentrip vast op camera en met je telefoon. Hartstikke leuk om na afloop een klein fotoboekje te maken met al die mooie beelden. Wedden dat jouw kind het er jaren later nog over heeft en met veel plezier terugkijkt naar jullie foto’s!

Bron: Singlessite.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Dénia, schat aan de Costa Blanca
By danny@db-online-marketing.nl ·
1 september 2023

Dénia, schat aan de Costa Blanca

De beste manieren om op vakantie vrienden te maken
By Scott ·
30 juni 2023

De beste manieren om op vakantie vrienden te maken

Single reizen naar Gran Canaria
By Scott ·
29 juni 2023

Single reizen naar Gran Canaria

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!